Botox vs Acid Hialuronic

Probabil auziti des expresia ‘si-a pus botox in buze’, in viata reala sau chiar la televizor. Botoxul, este o substanta total diferita de acidul hialuronic si nu se foloseste niciodata in procedurile de marire. In articolul urmator va vom explica care este diferenta dintre aceste doua substante si in ce cazuri sunt ele folosite. 
 

Botox

Toxina botulinica sau Botoxul, asa cum este numita frecvent de catre pacienti, este o neurotoxina inalt purificata si diluata, produsa de Clostridium botulinum care poate scadea activitatea musculara. A fost utilizata pentru prima data in oftalmologie, in tratamentul strabismului si mai apoi a fost utilizata in domeniul chirurgiei estetice pentru reducerea ridurilor de expresie, avand efect asupra musculaturii mimicii.

Cura ridurilor faciale cu toxina botulinica

Injectarea toxinei botulinice diminueaza sau chiar duce la disparitia temporara a ridurilor faciale. Dupa cum bine stim, ridurile se formeaza acolo unde muschiul se contracta des, formand santuri fine ale pielii. De obicei, acest lucru se intampla in partea superioara a fetei, mai exact intre sprancene, pe frunte sau la coltul ochilor, dar si in partea inferioara a fetei, in colturile gurii.

! Toxina botulinica este folosita si pentru reducerea transpiratiei excesive.
 

Acidul Hialuronic

Acidul Hialuronic este o substanta produsa de organismul uman, prezenta in derm (stratul de piele de sub epiderm) si in articulatii, avand rolul de a mentine hidratarea, fermitatea si elasticitatea pielii si a articulatiilor. Odata cu inaintarea in varsta, capacitatea corpului de a produce aceasta substanta scade si la un moment dat se opreste. Asadar, trasaturile tineretii se pierd si apar primele riduri.

Tratamentul ridurilor si depresiunilor faciale cu fillere cu acid hialuronic

Injectarile cu acid hialuronic sunt folosite pentru umplerea ridurilor fine, ale cutelor, a pielii devitalizate sau a anumitor tipuri de cicatrici, pentru conturarea faciala si pentru marirea buzelor. Tratamentul este simplu si dureaza putin, iar rezultatele sunt imediate si indelungate, insa nu permanente.

Augumentarea buzelor sau marirea buzelor cu acid hialucronic consta in injectarea substantei cu un ac foarte fin, in cantitati mici in interiorul buzelor. Aceasta procedura accentueaza conturul buzelor, oferindu-le in acelasi timp volum. Recomandarea medicilor nostri este reinjectarea in primele 6 luni, iar apoi anual.
 

Concluzie

Dupa cum puteti observa, ambele substante sunt folosite de medicii plasticieni in cadrul procedurilor cosmetice. Atat toxina botulinica, cat si acidul hialuronic se injecteaza in piele, insa scopul folosirii lor este diferit. Botoxul trateaza ridurile dinamice de expresie, pe cand acidul hialuronic trateaza ridurile statice.

De asemenea, este posibila si folosirea complementara a botoxului si a acidului hialuronic pentru remodelarea chipului dupa dorinte si necesitati, creand chipul perfect. De exemplu, asocierea tratamentelor in zona dintre sprancene are rezultate extraordinare.

Va recomandam sa discutati cu unul dintre medicii nostri despre problemele pielii sau dorintele dumneavoastra pentru a alege substanta si procedura potrivita.