Abdominoplastie

Daca ati slabit mult sau ati avut recent un copil, este posibil sa aveti exces de piele in zona abdomenului. Abdominoplastia este o operatie estetica populara pentru indepartarea excesului de piele si de grasime de pe abdomen. Poate fi dificila eliminearea acestor imperfectiuni prin diete si exercitii fizice, iar abdominoplastia este foarte eficienta. Aceasta procedura este populara atat pentru femei cat si pentru barbati.

Ce este abdominoplastia?

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala de conturare a corpului. Se realizeaza o incizie in partea inferioara a abdomenului si se indeparteaza excesul de grasime si piele. Datele statistice arata faptul ca, abdominoplastia este cea mai importanta procedura de chirurgie estetica pentru femei. Cicatricea de , de obicei poate fi incorporata in cicatricea de operatie cezariana, daca exista.

Ce face ca pielea sa para lasata?

Pielea poate deveni lasata si isi poate pierde elasticitatea din urmatoarele cauze:

  • Pierdere in greutate;
  • Sarcina;
  • Imbatranire;
  • Operatii abdominale anterioare;
  • Ereditar;

Dieta si exercitiile fizice te pot scapa de pielea lasata?

O alimentatie corespunzatoare va poate ajuta sa pierdeti in greutate, dar pielea lasata se indeparteaza doar cu ajutorul abdominoplastiei. Dieta si alimentația influenteaza cel mai mult modul in care ne menținem greutatea corporală. Un stil de viata sanatos va maximiza rezultatul estetic final al abdominoplastiei.

La ce sa te astepti dupa operatie?

Veti observa o reducere imediata a cantitatii de piele si a excesului de grasime dupa operatie. Pentru cateva zile dupa interventie abdomenul va fi probabil umflat si veti simti probabil dureri si disconfort care pot fi controlate prin medicatie. In functie de marimea operatiei veti putea fi externat dupa cateva ore sau veti putea ramane spitalizat pentru doua sau trei zile.

Recuperarea dupa abdominoplatie

Recuperarea completa dureaza saptamani sau luni. In functie de muschii abdominali, daca sunt puternici, recuperarea va fi mult mai rapida. Sunt persoane care se intorc la munca dupa doar doua saptamani de la interventie, in timp ce altele au nevoie de trei sau patru saptamani de recuperare.

Daca aveti nevoie de acest tip de interventie si doriti sa va imbunatatiti aspectul abdomenului, apelati cu incredere la Clinica Artis, unde specialisti in domeniu va vor ajuta cu alte informatii si veti stabili impreuna procedura necesara.