Lipoaspiratia

Lipoaspiratia este o procedura chirurgicala care are rolul de a indeparta depozitele de grasime localizate, care nu raspund suficient de bine la diete si excercitii fizice.  Grasimea este formata din adipocite, care cresc in volum odata cu luarea in greutate.  

Este important de retinut faptul ca lipoaspiratia reprezinta o metoda de remodelare si conturare a corpului. Desi se obtine o scadere minora a greutatii corporale, lipoaspiratia nu este o metoda de tratament a obezitatii, ci mai degraba realizeaza o reconturare armonioasa a corpului. De multe ori, stimuleaza si vointa persoanei de a tine o dieta pentru a obtine dimensiunile la care spera.   

Vibrolipoaspirația 

Vibrolipoaspirația reprezintă o tehnica inovativa care foloseste vibratiile produse de un flux de aer comprimat pentru a provoca dizolvarea grăsimii și emulsionarea acesteia, devenind astfel mai usor de absorbit de catre canula fina introdusa.  

La Clinica Artis, cu ajutorul noului aparat de vibrolipoaspirație se pot obține rezultate mai bune, cu recuperare rapidă, iar pe langa solduri, coapse, abdomen, oferă și posibilitatea abordării unor zone mai dificile precum: gambe, spate, regiunea fesieră sau brațe.  

Avantajele vibrolipoaspiratiei: 

  • Permite eliminarea unei cantitati semnificative de tesut adipos 
  • Durata de efectuare este scurta 
  • Este o interventie mai putin traumatica pentru pacient 
  • Recuperarea este mai rapida si mai putin dureroasa 
  • In urma vibroaspiratiei se amelioreaza si celulita 

Cine poate beneficia de aceasta interventie?  

De vibrolipoaspiratie pot beneficia atat femeile cat si barbatii, sanatosi fizic si psihic, cu o greutate corporal apropiata de limitele normale pentru inaltimea si varsta lor, dar care au depozite de grasime in exces localizate in anumite zone. Este indicat ca tegumentul sa aiba calitati elastice bune, tocmai din acest motiv aceasta interventie se adreseaza mai ales persoanelor tinere.  

Care sunt riscurile interventie? 

In realitate, nu exista nici o operatie care sa nu implice un risc. Complicatiile acestei interventii sunt de regula foarte rare, însa pot aparea in cazul în care se doreste extragerea unei cantităti mari de tesut adipos. De asemenea, pot aparea denivelari marcate tegumentare, mai ales la persoanele in varsta, care au o elasticitate redusa a pielii. 

Rezultate si recuperare 

Timpul de recuperare variaza intre cateva zile si 2 saptamani, in functie de numarul de zone abordate. Dupa interventie, disconfortul va fi resimtit ca un efort fizic intens, cu umflarea moderata a zonei si aparitia de minime vanatai, semne si simptome ameliorate de medicatia prescrisa postoperator de catre medicii nostri, si care vor disparea complet in decurs de 3-4 saptamani.  

Dacă ești interesat de o astfel de procedură, te așteptăm la Clinica Artis! Aici poti beneficia de servicii medicale complete si ingrijire de exceptie.