Operatia de Mamoplastie

Desi in zilele noastre, femeile isi doresc un bust proeminent si opteaza pentru operatii estetice de marirea sanilor, exista si o categorie de femei care se confrunta cu problema sanilor cu greutate excesiva. Aceasta problema nu este doar de natura estetica, ci poate cauza si probleme de sanatate precum dureri mari de spate, deformarea coloanei sau probleme dermatologice din cauza transpiratiei. Principalele motive pentru aparitia acestor probleme sunt: sarcina, cresterea in greutate sau slabirea marcata, modificari hormonale sau necesitatea unei reinterventii chirurgicale la nivelul sanilor cu augmentare veche si ptoza.

Operatia de Mamoplastie

Mamoplastia este interventia chirurgicala care are ca scop micsorarea sanilor, ridicarea sanilor sau repozitionarea lor,  avand un grad ridicat de dificultate datorita faptului ca este o operatie strict individualizata, iar rezultatele difera in functie de cum reactioneaza corpul pacientei si mai ales de calitatea tesuturilor. Prin urmare, aceasta interventie nu poate fi realizata pentru a copia o imagine ideala sau pentru a satisfice dorintele unui bust perfect.

Asteptari vs Realitate

Interventia de mamoplastie se realizeaza sub anestezie generala si dureaza in medie 2-3 ore. In functie de complexitatea modificarilor acest timp poate fi prelungit. Modalitatea de excizie a excesului de tesut mamar se face in functie de marimea si forma sanului, dar presupune inciii mari si prin urmare  cicatricele vor fi vizibile si permanente.

Medicul trebuie sa asigure structura si suportul sanului remodelat prin segmental de testut glandular care contine vase de sange care alimenteaza glanda si areola. Adjuvat poate fi folosita si lipoaspiratia, in scop estetic pentru modelarea portiunilor laterale ale sanilor sau aplicarea unor implante mamare de support.

Pe langa complicatiile care pot aparea in urma tuturor interventiilor chirurgicale precum infectie, sangerare sau alergie, pot aparea si complicatii specifice mamoplastiei:

  • Hematoame
  • Accidente tromboembolice
  • Seroamele postoperatorii (prevenire prin purtarea corsetului elastic)
  • Cicatrici hipertrofice
  • Necroze cutanate (in special in cazul fumatoarelor sau a persoanelor obeze)

Pentru a preveni aparitia acestor complicatii, va recomandam sa respectati cu strictete toate indicatiile medicului. In caz contrar, este posibila necesitatea unei reinterventii.

Persistenta rezultatului nu poate fi apreciata in timp dar este de asteptat o usoara ptoza si coborarea a sanului, maii ales daca apar alte variatii de greutate, sarcina sau slabiri marcate.
Va asteptam la Clinica Artis pentru operatia de mamoplastie!