Tipuri de Rinoplastie

Interventia chirurgicala realizata pentru corectarea estetica a nasului se numeste rinoplastie. In ultimii ani, rinoplastia s-a clasat in primele trei pozitii ale celor mai preferate interventii estetice, alaturi de marirea buzelor si a sanilor. Ca urmare, tehnicile si aparatura au evoluat in asa fel incat timpul de recuperare si durerile suportate sa fie cat mai reduse posibil.

In functiile de nevoile pacientilor, rinoplastia poate remodela forma nasului, dand un aspect mai placut intregii fizionomii, sau poate fi asociata cu interventia de septoplastie pentru a trata deviatia de sept, acolo unde este cazul. Maniera de executare a interventiei difera in functie de scopul dorit, asadar rinoplastia poate fi de mai multe feluri:

Rinoplastie inchisa

Se realizeaza prin efectuarea de doua incizii in partea interioara a narilor. Astfel, accesul la structura nasului si procedura de corectare se face fara cicatrici exterioare.

Rinoplastia deschisa

Procedura presupune o incizie la nivelul columelei, zona dintre nari, care permite pielii de pe nas sa fie decolata, iar cartilajul si osul sa poata fi corectate in felul in care a fost stabilit. In acest caz, vizibilitatea medicului este mai mare, iar semnele inciziilor vor disparea in scurt timp. Rinoplastia deschisa este recomandata cazurilor mai complicate, diagnosticul fiind unul mai sigur.

Rinoplastia secundara

Daca rezultatele unei prime interventii pentru remodelarea nasului nu sunt multumitoare, atunci se poate executa o alta operatie, numita rinoplastie secundara. Aceasta este o interventie in general mai dificila sim ai complexa si se face in general prin abord deschis. De asemenea, aceasta interventie se recomanda si in cazurile de traumatism fizic, cazaturi sau lovituri la nivelul nasului, dupa operatia de rinoplastie.

Rinoplastia augmentativa

Cazurile de rinoplastie augmentativa sunt tot mai frecvente si reprezinta o metoda ideala mpentru corectia unor defecte minore nazale, o cocoasa mica su un virf usor lasat. Se fac cu diferite preparate de acid hialuroni, necesita o tehnica foarte buna si cunostiinte bune de anatomie. Fata de alte zone ale corpului, la nivelul nasului acidul hyaluronic se topeste foarte greu, fiind necesare maxim o injectare pe an iar in unele cazuri dupa 2-3 injectair nu a mai fost nevoie. . Se apeleaza de asemnea  la aceasta interventie in cazul unei excizari excesive de cartilaj in trecut sau din cauza unei traume extinse la nivelul nasului.

La Clinica noastra, medicii specialisti te vor indruma catre cele mai bune alegeri in ceea ce priveste sanatatea si aspectul tau fizic. In cazul operatiilor estetice, in special la nivelul fetei, modificarile aduse trebuie sa contureze o infatisare naturala si cu un aspect placut.

Te asteptam la Clinica Artis, una dintre cele mai moderne clinici din Romania!