Totul despre acidul hialuronic

De-a lungul timpului, medicii clinicii noastre au primit diverse intrebari legate de acidul hialuronic. De aceea ne-am gandit sa va oferim in acest articol raspunsul la cele mai frecvente intrebari despre acidul hialuronic.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialucronic este o componenta care se gaseste, in mod natural, in corpul nostru. Insa, din pacate, odata cu trecerea timpului, producerea acestuia se diminueaza. De aceea, tehnicile medicale din domeniul dermatologiei au gasit solutia pentru introducerea acidului in corp prin injectare.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic?

In primul rand, acidul hialuronic este considerat un hidratant biologic al pielii, de aceea este folosit ca ingredient bioactiv in produsele de ingrijire a pielii. In al doilea rand, ofera un plus de suplete si elasticitate epidermei, oferind un aspect vizibil imbunatatit al pielii.


Unde poate fi injectat acidul hialuronic?

In general, acidul hialuronic este utilizat pentru umplerea ridurilor nazo-geniene, pentru marirea sau redobandirea volumului conturului facial, marirea buzelor si pentru estomparea cearcanelor. Insa, acidul hialuronic poate avea rezultate extraordinare in rejuvenarea liniilor gatului si hidratarea mezoterapica a pielii de la nivelul fetei, decolteului, mainilor, genunchilor si coatelor, remodelarea estetica a nasului, pentru a corecta anumite interventii chirurgicale si remodelarea conturului facial.

Doare injectarea cu acid hialuronic?

Inainte de injectare, zona este pregatita prin aplicarea unei creme anestezice. Datorita acesteia si a lidocainei din compozitia acidului hialuronic durerea va fi usor sesizabila.

Ce trebuie sa fac dupa injectare?

Inainte si dupa interventie, medicii recomanda evitarea antiinflamatoarelor si anticoagulantelor care pot produce edeme. De aseamenea, ar fi bine sa evitati sauna, solarul sau baile fierbinti.


Cat dureaza efectul?

Efectul este vizibil imediat si se mentine pe o perioada cuprinsa intre 6 – 12 luni, in functie de activitatea musculara din zona injectata si a stilului de viata.


De la ce varsta este recomandat sa apelam la aceasta procedura?

Injectarile cu acid hialuronic nu dauneaza tenului, ci dimpotriva. Asadar, acest tratament poate fi facut chiar si dupa varsta de 18 ani. Injectiile se pot face in scop profilactic de la varste tinere pentru prevenirea ridurilor. Momentul potrivit este atunci cand tu simti nevoia unor mici corectii.