Toxina botulinica (Botox) – tratament eficient impotriva ridurilor

Odata cu inaintarea in varsta, isi fac aparitia si ridurile, componente inevitabile ale procesului de imbatranire. Fie ca sunt riduri de expresie, riduri fine, de suprafata sau riduri mai adanci, ele pot deveni o problema deranjanta pentru toti cei care sunt preocupati de aspectul fizic.

Cu toate acestea, urmele lasate de timp pot fi estompate, diminuate sau chiar indepartate cu ajutorul anumitor tratamente. Printre acestea tratamente se numara si toxina botulinica, un tratament cosmetic eficient si foarte cautat.

Cum functioneaza?

Ridurile apar acolo unde muschii se contracta frecvent. Prin injectarea unei cantitati mici de toxina botulinica se reduce contractia muschilor, relaxandu-i și blocandu-le activitatea. Astfel, zona injectata va arata mai fina, mai stralucitoare si mai putin ridata. Mai mult decat atat, toxina botulinica poate sa previna aparitia de noi riduri.

Care sunt zonele care pot fi tratate cu toxina botulinica?

De obicei, tratamentul cu toxina botulinica se aplica pe treimea superioara a fetei:

  • Ridurile orizontale din zona fruntii
  • Ridurile dintre sprancene care confera un aspect incruntat
  • Ridurile de la coltul ochilor
  • Ridurile fine de la coltul gurii si cele ale buzei superioare

De asemenea, toxina botulinica este extrem de eficienta impotriva transpiratiei excesive si este recomandata in aceasta perioada.

Cine poate beneficia de tratament?

Persoanele care pot beneficia de acest tratament, pot varia larg, intre 25-70 de ani. Cu toate acestea, efectele vor fi mult mai vizibile la persoanele tinere decat la cele mai in varsta. De asemenea, in cazul femeilor, efectele vor fi mai spectaculoare decat in cazul barbatilor si acest lucru este datorat musculaturii acestora, care este mai puternica.

Nu este recomandata aceasta procedura daca:

  • Exista o infectie in zona care urmeaza sa fie injectata
  • Exista posibilitatea unei alergii
  • Sarcina
  • Afectiuni neurologice

Cum decurge procedura?

Toxina botulinica este injectata in muschii din jurul ridurilor cu ajutorul unui ac foarte fin, dupa ce in prealabil a fost utilizata o crema anestezica. Procedura dureaza doar cateva minute iar efectele se pot observa in doar cateva zile. Durata efectelor poate ajunge pana la 4-6 luni, pana cand muschii isi reiau activitatea treptat.

Dupa tratament

Pot aparea ulterior mici umflaturi, senzatii de arsura sau roseata, insa acestea nu trebuie sa te ingrijoreze deoarece sunt urmari normale.  Activitatile zilnice se pot relua imediat dupa tratament.

Retineti insa! Este important ca pentru 4-6 ore dupa procedura sa nu tii capul aplecat sau culcat si sa nu atingi zona injectata. Apoi, la o saptamana dupa injectare, este recomandat sa utilizezi o crema hidratanta si o crema pentru protectie solara.
 

Daca iti doresti sa scapi de semnele vizile de imbatranire și esti interesat/a de o astfel de procedura, nu ezita sa ne contactezi! La Clinica Artis poti beneficia de proceduri cosmetice de inalta calitate, realizate cu multa grija și pricepe de catre medicii nostri specialisti.