Tot ce trebuie sa stii despre abdominoplastie

Ce este?

Abdominoplastia este o procedura medicala care se realizeaza cu scopul de a inlatura excesul de grasime si cel de piele din zona abdomenului, prin strangerea muschilor abdominali. In acelasi timp, se pot rezolva defectele peretelui abdominal, obtinandu-se unul mai ferm si mai plat. Trebuie mentionat faptul ca realizarea acestei interventii va duce la producerea unei cicatrici permanente. Cu toate acestea, datorita pozitionarii suprapubiane, aceasta cicatrice este putin vizibila.

Motivul pentru care se realizeaza o astfel de interventie este acela ca in urma nasterilor repetate, slabirii drastice sau in urma unor operatii impotriva obezitatii, se pot acumula excese de gramise si piele care nu pot fi indepartate prin excercitii fizice sau regim alimentar. Astfel, abdominoplastia reprezinta o solutie potrivita pentru pacientii care se confrunta cu aceasta problema.

Care sunt candidatii perfecti?

Pentru a fi un candidat perfect pentru abdominoplastie trebuie in primul rand sa fii sanatos din punct de vedere fizic si sa ai o greutate stabila, sa iti doresti sa iti imbunatatesti aspectul fizic, sa fii nefumator sau sa renunti la fumat in perioada preoperatorie si postoperatorie si nu in ultimul rand sa ai asteptari realiste.

Cine sunt persoanele care apleaza la o astfel de interventie?

Abdominoplastia este o interventie care se adreseaza atat barbatilor cat si femeilor care prezinta un surplus tegumentar si adipos care nu poate fi indepartat prin nici o alta metoda. Astfel, cei care pot apela la aceasta procedura sunt:

  • Persoanele obeze care au slabit brusc prin diete si carora le-a ramas un exces de piele deranjant si inestetic
  • Persoane care s-au ingrasat excesiv intr-o scurta perioada de timp iar elasticitatea pielii este depasita de cantitatea de grasime si astfel se formeaza un sort.
  • Persoane obeze care au slabit in urma chirurgiei bariatrice
  • Femei care au nascut si a caror abdomen inferior prezinta iregularitati inestetice.

Este important de retinut faptul ca abdominoplastia nu este recomandata femeilor care isi doresc sa mai aiba o sarcina sau pacientilor care isi doresc sa tina diete.

Cum decurce interventia chirurgicala?

  • Anestezia - Aceasta interventie se realizeaza sub anestezie generala si dureaza intre 2 si 5 ore, in functie de suprafata pe care se intinde grasimea sau pielea in exces.
  • Incizia -  Chirurgul va realiza o incizie in partea inferioara a abdomenului. Forma si lungimea acesteia este determinata de volumul pielii in exces. Se indeparteaza piele de pe abdomen iar linia dreapta a muschilor este refacuta si tonifiata. Est posibil sa fie nevoie si de cea de-a doua incizie, in lurul ombilicului, pentru a-l repozitiona.
  • Inchiderea inciziei
  • Postoperator - Spitalizarea postoperatorie este de 2-3 zile, sub un tratament specific. In ceea ce priveste reluarea activitatilor, aceasta depinde de organismul fiecaruia. Unii oameni se reintorc la munca dupa doua saptamani, in timp ce altii au nevoie de trei sau patru saptamani sa se recupereze.

 Care sunt beneficiile acestei interventii?

Cu ajutorul abdominoplastiei se contureaza abdomenul si talia iar corpului ii sunt redate proportiile ideale. De asemenea, este definita zona de mijloc si imbunatatita postura, dispar vergeturile iar pielea va avea un aspect intinerit. Mai mult decat atat, stima de sine este crescuta considerabil.

Daca esti interest/a de o astfel de interventie, nu ezita sa iei legatura cu specialistii nostri. Te asteptam la Clinica Artis pentru mai multe detalii!