Vrei sa scapi de transpiratia excesiva?

In timpul sezonului cald, aproximativ patru milioane de glande sudoripare ne protejeaza impotriva incalzirii excesive a corpului. Astfel, ele produc un lichid transparent si fara miros pe care noi il numim transpiratie. Acelasi lucru se intampla si atunci cand ne aflam in situatii emotionante sau cand facem sport. Procesul de transpiratie este un proces natural si benefic corpului nostru.

Insa, din nefericire exista cazuri in care transpiratia este excesiva si nu apare doar in momentele mentionate mai sus. In termeni medicali, aceasta afectiune se numeste Hiperhidroza.

Stiai ca aproximativ 3% din populatia lumii, adica milioane de oameni sufera de Hiperhidroza?

Mai mult de jumatate din acest procentaj nu sunt diagnosticati sau tratati de aceasta afectiune.

Ce este Hiperhidroza?

Hiperhidroza este o afectiune caracterizata de o transpiratie abundenta anormala. Cantitatea de lichid produsa de glandele sudoripare este mult peste necesarul reglarii temperaturii corpului.  Hiperdidroza poate scadea calitate vietii din perspectiva psihologica, emotionala si sociala. De asemenea, transpiratia excesiva poate afecta intregul corp, sau doar anumite zone, in special talpile, palmele, axilele sau fata.

Exista doua forme de Hiperhidroza si anume Hiperhidroza primara, respectiv Hiperhidroza secundara. In cazul primei forme transpiratia excesiva apare fara nicio cauza, pe cand in caul celei de a doua apare, de obicei, ca o manifestare a unui efect advers al unor medicamente sau din cauza unei conditii medicale.

Cum se trateaza Hiperhidroza?

Cea mai eficienta metoda de tratare a Hiperhidrozei este toxina botulinica. Injectarea acestei substante blocheaza temporar secretia substantelor chimice de la nivelul nervos care sunt responsabile de “activarea” glandelor sudoripare. Oprind acest transmitator, veti scapa de transpiratia excesiva si implicit de disconfortul provocat.

Injectarea toxinei botulinice se face doar de catre un medic specialist si doar la nivelul palmelor, picioarelor si axilei. Cei mai multi pacienti opteaza insa pentru zona axiala, fiind cea mai afectata. 

Procedura presupune administrarea cu un ac fin a unei cantitati mici de toxina botulinica la nivelul glandelor sudoripare. Numarul de injectari este stabilit de catre medic, in functie de zona care urmeaza sa fie tratata. In cazul palmelor si picioarelor, injectarea poate fi dureroasa si se poate recurge la diferite tehnici de anestezie locala.

Hiperhidroza nu se vindeca definitiv, efectul injectarilor durand aproximativ 6-8 luni. Dupa aceasta perioada, simptomele se vor reinstala in mod treptat si va fi nevoie de repetarea procedurii.

La Clinica noastra, medici realizeaza cu mare interes si grija aceasta procedura, avand rezultate de lunga durata. Injectarea dureaza aproximativ 20-30 de minute, iar dupa procedura iti poti desfasura activitatile zilnice, in mod normal.

Te asteptam la Clinica Artis pentru cele mai moderne tehnici si proceduri estetice.