Instructiuni pentru pacienti

La internare, furnizaţi datele cerute de recepţioneră. Vă asigurăm de deplina confidenţialitate a datelor furnizate şi de faptul că ele sunt folosite numai în interesul şi pentru siguranţa dumneavoastră şi a actului medical. Informaţi medicul curant şi personalul medical asupra oricăror altor afecţiuni de care aţi suferit sau suferiţi în momentul actual.

Informaţi medicul şi personalul medical asupra tratamentelor pe care le-aţi urmat sau le urmaţi în prezent. Tratamentele cronice indicate de alţi specialişti vor fi continuate după informarea şi cu acceptul medicului chirurg şi anestezist şi în ziua intervenţiei. Vă rugăm să informaţi medicul daca sunteţi sub tratament cu Aspirina, Trombostop, Sintrom, Plavix sau alte medicamente hipocoagulante. Tratamentul cu Aspirină se va întrerupe cu cel puţin 5 zile înaintea intervenţiei chirurgicale. De asemenea, tratamentul cu contraceptive orale combinate trebuie întrerupt cu 8 zile înainte de intervenţie, iar protecţia împotriva unei sarcini nedorite trebuie asigurată prin alte metode.

Informaţi medicul şi personalul medical asupra alergiilor, sensibilităţilor deosebite la orice fel de medicament, aliment sau subsanţă, organică sau anorganică, precum şi asupra eventualelor reacţii deosebite apărute ca urmare a administrării sau contactului cu vreun produs.

Informaţi medicul curant şi personalul medical asupra unor eventuale restricţii de ordin medical impuse de opţiuni de conştiinţă sau de credinţă.

Informaţi din timp cu privire la anumite obiceiuri alimentare personale sau diete pe care doriţi să le respectaţi pe perioada internării, pentru ca personalul să vi le poată asigura.

In vederea asigurării unui optime asepsii şi prevenirii infecţiilor, protocolul de pregătire a intervenţiei chirurgicale impune:

Dacă aţi uitat acasă unul sau mai multe dintre produsele de igienă personală sau unele articole de îmbrăcăminte care vă sunt necesare pe durata şederii, vă rugăm să vă adresaţi asistentei, pentru ca acestea să vă fie puse la dispoziţie, fără nici o obligaţie financiară.

Achitarea costului internării şi intervenţiei chirurgicale se face în ziua internării, conform înţelegerii cu medicul curant. Taxele achitate cuprind internarea, serviciile medicale oferite, precum şi pansamentele si controalele postoperatorii.

Fumatul este interzis pe teritoriul clinicii, cu excepţia locurilor special amenajate, care vă vor fi indicate de personal.

Obiectele de valoare trebuie declarate şi eventual depuse în seiful clinicii, pentru a vă putea proteja. Deşi clinica este dotată cu multiple sisteme de siguranţă nu ne asumăm răspunderea pentru bunurile nedeclarate.

Pentru buna desfăşurare a activităţii şi pentru confortul dumneavoastră vă rugăm să respectaţi recomandările personalului de la salon şi de la sala de operaţie.

La solicitarea medicului şi/sau a medicului anestezist, este INTERZIS consumul oricăror alimente solide cu mai puţin de 6 ore, precum şi a oricăror lichide cu mai puţin de 4 ore înaintea intervenţiei chirurgicale, indiferent de natura anesteziei.

Introducerea de alimente în clinică nu este agreată, cu excepţia unor situaţii speciale care pot fi discutate cu personalul. Mesele sunt incluse în tarifele clinicii, iar pentru alegerea meniului veţi fi consultat de asistenta din secţie în ziua internării.

Vizitele familiei şi/sau prietenilor sunt permise în limite decente pana la maxim ora 19:00, fără a interfera cu intimitatea şi liniştea celorlalţi pacienţi. Nu sunt permise vizitele în terapia intensivă. Dacă doriţi ca o persoană apropiată să rămână cu dumneavoastră peste noapte vă rugăm să ne anunţaţi din timp. Acest lucru este posibil doar în limita locurilor disponibile şi contra unei taxe hoteliere.

Este permis accesul cu telefoane mobile în salon, cu rugămintea de a respecta dreptul la linişte şi intimitate a celorlalţi pacienţi. Puteţi primi telefoane sau faxuri în mod gratuit pe telefonul clinicii. Accesul la internet este gratuit, vă rugăm să contactaţi asistenta şefă.

Personalul medical a fost ales pe baza competenţei şi a disponibilităţii de comunicare şi se află la dispoziţia dumneavoastră în permanenţă. Vă rugăm să informaţi asistenta şefă sau medicul asupra oricăror probleme apărute în relaţia cu personalul.

Conform legii drepturilor pacientului (nr 46/2003), dumneavoastră sunteţi singurii care puteţi hotărâ dacă alte persoane pot fi informate cu privire la tratamentul, procedurile sau rezultatul investigaţiilor şi tratamentelor efectuate în cadrul serviciului nostru şi care anume informaţii pot fi furnizate.

 

Aşteptăm cu interes sugestiile şi observaţiile dumneavoastră în vederea continuei perfecţionări a performanţelor noastre.