Augmentare Gambe Cluj - Augmentare Fese Cluj

GambeAugmentarea gambelor si a feselor, reprezintă procedee chirurgicale prin care se îmbunătăţeşte forma şi mărimea gambelor si a feselor din mai multe motive: pentru a îmbunătăţi conturul corporal, pentru a corecta o asimetrie sau o malformatie congenitala, pentru a suplini o lipsa de dezvolatre proportional cu rstul corpului mai ales la sportivi. Sint proceduri care se adreseaza atît bărbaţilor cit si femeilor , motiv pentru care si implantele realizate au forme special in functie de sex. 

Prin introducerea unor implante se creste diametrul gambelor cu citiva centimeri sau perimetrul bazinului. Dacă vă gândiţi la o augmentare de gambe sau fese, acest articol vă va informa asupra acestei proceduri- în ce caz este utilă, cum se realizează, la ce rezultate vă puteţi aştepta. Nu vă poate răspunde la toate întrebările, deoarece multe răspunsuri depind de caracteristicile individuale ale fiecărui potenţial pacient în parte. Alte întrebări le puteţi adresa direct medicului.

O augmentare a gambelor sau feselor poate îmbunătăţi aspectul dumneavoastră exterior şi încrederea în sine, dar nu creează neapărat o imagine care să se suprapună peste imaginea d-voastră ideală. Inainte să vă hotărâţi pentru o intervenţie chirurgicală apreciaţi bine aşteptările pe care le aveţi şi discutaţi aceste aspecte cu chirurgul.

Cele mai bune candidate pentru augmentarea de gamba si fese sint cei care caută o îmbunătăţire, dar nu perfecţiunea, în aspectul lor exterior.

Tipuri de implant:

Un implant de gambă sau fesă este reprezentată de o proteză formată dintr-o membrană siliconică umplută cu gel siliconic sau soluţie de ser fiziologic. Aceste implante au diferite forme şi dimensiuni. Chirurgul, de comun acord cu dumneavoastră va stabili care este cel mai bun implant pentru dumneavoastră.

Orice intervenţie chirurgicală comportă anumite riscuri:

Augmentarea gambelor sau feselor este un procedeu chirurgical bine pus la punct. Dar, că orice intervenţie chirurgicală, are riscuri generale precum şi riscuri specifice acestui tip de intervenţie.

Cea mai frecventă complicaţie o reprezintă contracţia capsulară care apare atunci când capsula ce se formează în jurul protezei începe să se strângă. Contracţia capsulară poate fi tratată în mai multe feluri: excizia capsulei, incizia acesteia, îndepărtarea şi înlocuirea protezei. Aceste complicatii sint mult mai rare decit la nivelul protezelor de sin.


O alta complicatie frecventa si precoce la nivelul gambelor este sindromul de compartiment, adica o crestere foarte mare a tensiunii in tesuturile si muschi gambei, cu dureri marcate si tulburari de sensibiliate care pot duce pina la tulburari de mers si chiar necesitatea scoaterii de urgentă a implantelor. Această complicatie apare mai ales la sportivi si la cei la care se aleg implante prea mari.

In cazul implantelor fesiere principala complicatie este data de migrarea-deplasarea implantelor cu asimetrii marcate, are pot determina interventii corectaoare. 

Alte complicaţii pot fi reprezentate de: sângerarea postoperatorie (cu reacţii inflamatorii, dureri la nivel local) putând fi necesară reintervenţia pentru controlul sângerării; infecţia apare în cazuri puţine, în general la o săptămână după operaţie (în unele cazuri este necesară îndepărtarea implantului şi repunerea lui după câteva luni de zile).

Pot apare tulburări de sensibilitate la nivelul tegumentelor de deasupra implantului (hiper-/hiposensibilitate sau parestezii) sau lânga zona de incizie. Aceste tulburări dispar după un timp, dar sunt şi pacienti la care sunt permanente.

Pot apare tulburări de sensibilitate la nivelul tegumentelor de deasupra implantului (hiper-/hiposensibilitate sau parestezii) sau lânga zona de incizie. Aceste tulburări dispar după un timp, dar sunt şi pacienti la care sunt permanente.

Ultima generaţie de proteze sunt umplute cu gel de silicon înalt cohesiv care nu curge chiar şi când proteza se sparge.

Au fost pacienti cu implante de silicon care au descris simptome ale unor boli autoimune, cum ar fi sclerodermia şi unele artrite. Aceste simptome pot include durere articulară, febră, oboseală sau dureri la nivelul sânilor. Cercetările efectuate nu au descoperit nici o legătură între implanturile de silicon şi bolile ţesuturilor conjunctive.

Cu toate că majoritatea pacientilor nu au aceste complicaţii, trebuie să discutaţi cu medicul toate aceste aspecte pentru a fi siguri că aţi înteles toate riscurile şi complicaţiile care pot surveni în urma acestei intervenţii chirurgicale.

Programarea intervenţiei chirurgicale

In cadrul consultaţiei iniţiale, chirurgul trebuie să evalueze starea dumneavoastră de sănătate şi să vă indice cea mai adecvată tehnică pentru dumneavoastră în funcţie de anatomia dumneavoastră şi tonusul tegumentar.

Trebuie să discutaţi sincer cu medicul, să-i expuneţi aşteptările, iar chirurgul să vă expună altenativele chirurgicale cu riscurile şi limitele fiecăreia. Trebuie să informaţi chirurgul dacă sunteţi fumători sau dacă luaţi orice medicaţie. De asemenea vi se va explica anestezia necesară operaţiei, costurile intervenţiei.

Nu ezitaţi să puneţi toate întrebările care le aveţi, în special cele legate de aşteptările voastre şi grijile în privinţa rezultatelor.

Pregătirea

Veţi primi instrucţiuni preoperatorii, inclusiv în ceea ce priveşte regimul alimentar, fumatul, administrarea sau evitarea anumitor medicamente.

Trebuie să vă asiguraţi că, după operaţie, va fi cineva disponibil să vă conducă acasă şi să vă ajute în zilele următoare. Unde va fi efectuată intervenţia chirugicală.

Interventia va avea loc în Clinica Artis-3, conform programării.

Veţi fi internată în clinica pentru 1-2 zile.

Tipul anesteziei

De obicei se realizează în anestezie generală, ceea ce înseamnă că veţi dormi pe parcursul operaţiei. In anumite cazuri, bine selectate, cînd se face o incizie foarte mică, chirurgul poate folosi anestezia locală combinată cu un sedativ. Veţi fi trează dar relaxată şi veţi simţi un minim discomfort. Sunt posibile complicaţii sau accidente anestezice dar acestea sunt aceleasi ca pentru orice altă intervenţie chirurgicală.

Intervenţia churgicală

Metoda de inserare a protezelor depinde de caracteristicile anatomice ale regiunii şi de recomandările chirurgului. Incizia se poate face în şanţul dintre fese sau in pliul din spatele genuchiului cit mai scurta posibil 4-6 cm. In orice situaţie se va face tot posibilul pentru mascarea cicatricei.

Se va crea un “ buzunar” fie sub fascia gambei fie sub muşchiul fesier mare in asa fel incit sa se obtina proiectia maxima a zonei.

Intervenţia chirurgicala poate dura 1-2 ore.

După intervenţia chirurgicală

Vă puteţi simţi obosiţi şi slăbiţi pentru câteva zile postoperator. Veţi purta un bandaj elastic peste pansamentele din tifon. Discomfortul dumneavoastră poate fi controlat prin medicaţia administrată de medic.

Firele de sutură se îndepărtează după 7-10 zile, dar inflamaţia locală va dispare în 3-5 săptămâni

Reluarea vieţii cotidiene


Gambe2

Vindecarea este un proces gradat. Deşi vă puteţi simţi bine în 1-2 zile, nu vă veţi întoarce la lucru pentru o săptămână sau mai mult si nu veţi relua activităţile sportive pentru cel puţin o lună. Cel putin 2 pian la 4 saptamini se evita pozitia sezinda pe suprafete tari pentru imlantele fesiere. Dacă aveţi simptome neobişnuite nu ezitaţi să consultaţi chirurgul.

Cicatricile vor fi dure şi roz pentru cel puţin 6 săptămâni. Apoi vor rămâne la acelaşi stadiu pentru câteva luni, sau vor putea să crească uşor în dimensiune. După mai multe luni cicatricile se vor estompa, dar nu vor dispare de tot niciodată.

Este recomandată efectuarea unei echografii de control dupa 6-8 luni de la interventie.