Blefaroplastie Cluj

BlefaroplastiaLiftingul pleoapelor (numit blefaroplastie) este procedura chirurgicală prin care se îndepărtează grăsimea-de obicei împreună cu excesul de piele şi muşchi de pe pleoapa superioară şi inferioară. Chirurgia pleoapelor poate corecta impresia de pleoape căzute sau a pungilor umflate de sub ochi, lucru care te face să arăţi mai bătrână şi mai obosită decât simţi. Cu toate că nu îndepărtează laba de gâscă de la coada ochilor sau alte riduri, elimină cearcănele întunecate de sub ochi sau pleoapele căzute.

Chiar dacă se poate crea un efect de « ochi migdalaţi în stil asiatic » nu va putea să steargă caracteristicile moştenirii tale etnice sau genetice. Blefaroplastia poate fi efectuată împreună cu alte intervenţii faciale ca liftingul facial sau liftingul sprâncenelor.Dacă te interesează chirurgia pleoapei, aceste informaţii te vor ajuta să înţelegi lucrurile de bază din procedurile care vor fi efectuate - când este recomandată, cum este efectuată, si la ce rezultate te poţi aştepta. 

Nu poate răspunde la toate întrebările pe care le ai, deoarece multe depind de fiecare individ în parte şi de chirurgul care efectuează intervenţia. Te rugăm să îţi consulţi chirurgul în legătura cu orice lucru pe care nu îl înţelegi.

Cei mai buni candidaţi la blefaroplastie

Blefaroplastia poate îmbunătăţi aspectul tău şi reda încrederea în sine, dar nu înseamnă că vei deveni fotomodel sau va determina pe ceilalţi oameni să te trateze diferit. Inainte de a decide de a face intervenţia , gândeşte-te bine la ceea ce aştepţi de la această operaţie şi discuta aceasta cu chirurgul tău.

Cei mai buni candidaţi la chirurgia pleoapelor sunt bărbaţii şi femeile sănătoşi, stabili psihic şi realişti în asteptările lor. Majoritatea au în jurul vârstei de 35 de ani sau mai mult, dar dacă pleoapele căzute şi pliate sunt o caracteristică de familie este posibil să te decizi să faci oparaţia la o vârstă mai tânară. 

Există afecţiuni care pot face intervenţia de blefaroplastie mai riscantă. Acestea includ probleme cu tiroida ca hipotiroidismul sau boala lui Grave, ochii uscaţi sau lipsa lacrimilor, tensiunea arterială sau alte boli circulatorii, bolile cardiovasculare şi diabetul. Retina dezlipită sau un glaucom constituie de asemenea motive de precauţie; consultă şi oftalmologul înainte de operaţie.

Toate intervenţiile chirurgicale comportă un anumit grad de risc

Când intervenţia chirurgicală este efectuată de un chirurg plastician calificat, complicaţiile nu sunt frecvente şi de obicei sunt minore. Cu toate acestea există întodeauna o posibilitate de a apărea complicaţii, inclusiv infecţii sau reacţii la anestezie. Poţi reduce riscurile la care te expui urmând îndeaproape indicaţiile chirurgului tău atât înainte cât şi după intervenţie. 

Complicaţiile minore care ocazional ar putea apărea după blefaroplastie sunt vederea înceeţosată sau impresia de a vedea dublu pentru câteva zile; umflarea temporară a colţului ochilor; vânătăi mai mult sau mai puţin extinse; o uşoară asimetrie la vindecarea cicatricilor. Mici depozite de grăsime pot apărea după scoaterea firelor dar chirurgul tău le poate îndepărta uşor cu ajutorul unui ac fin. 

In urma intervenţiei unii pacienţi pot avea dificultăţi în a-şi ţine ochii închişi în timpul somnului; foarte rar această afecţiune poate deveni permanentă. O altă complicaţie rară poate fi « ectropion » sau căderea pleoapei inferioare. În acest caz, o nouă intervenţie va fi necesară.

Default text. Edit this!

Primul consult al chirurgului tău este foarte important. El va avea nevoie de istoricul tău medical complet, aşa încât comunică-i acestuia rezultatele propriilor tale observaţii de-a lungul timpului. Informează chirurgul asupra alergiilor de care suferi; dacă iei vitamine, eşti sub tratament, sau iei orice fel de medicamente şi dacă fumezi.

In cadrul acestei consultaţii chirurgul sau o asistentă îţi va verifica acuitatea vizuală şi va evalua producţia ta de lacrimi. Trebuie de asemenea să furnizezi orice informaţie relevantă furnizată de oftalmolog sau o înregistrare de la ultimul examen oftalmologic. Dacă porţi ochelari sau lentile de contact adu-le cu tine la consult.


Tu şi chirurgul tău trebuie să discutaţi cu atenţie despre scopul şi aşteptările tale de la această intervenţie. Va trebui să stabiliţi dacă se va interveni la toate cele patru pleoape, doar la pleoapele superioare sau doar la pleoapele inferioare, dacă doar pielea sau şi grăsimea va fi îndepărtată şi orice alte proceduri asociate.

Chirurgul îţi va explica tehnicile şi tipul de anestezie pe care le va folosi, aparatele de care se va folosi, riscurile şi costurile intervenţiei.

Nu ezita să pui chirurgului tău toate întrebările pe care le ai, în special cele legate de aşteptările tale şi preocupările legate de rezultat.

Pregătirea pentru operaţie

Chirurgul tău îţi va da instrucţiuni despre cum şi să te pregăteşti pentru intervenţie, inclusiv sfaturi despre ce să mănânci, bei, fumat şi despre a lua sau nu anumite vitamine sau medicamente. A urma aceste instrucţiuni cu grijă înseamnă un ajutor în desfăşurarea intervenţiei. 

In cadrul pregătirilor pentru operaţie te vei asigura ca după intervenţie va exista cineva care să te ducă acasa şi care să te ajute o zi sau două dacă este nevoie.

Unde va fi efectuată intervenţia

Chirurgia pleoapei poate fi efectuată în clinica de chirurgie plastica. De obicei se face în ambulatoriu; rareori este necesară internarea.

Tipuri de anestezie

Chirurgia pleoapei este de obicei efectuată sub anestezie locală - care amorţeşte zona local în jurul ochilor - împreună cu sedative administrate oral sau intravenos. In timpul intervenţiei vei fi trează şi relaxată şi nu vei simţi durerea. (Totuşi s-ar putea să simţi ca se lucrează şi un uşor disconfort.) Unii chirurgi preferă să folosească anestezia generală; în acest caz vei dormi în timpul operaţiei.

Intervenţia

Blefaroplastia durează de obicei de la una la trei ore, în funcţie de mărimea operaţiei. Dacă ai solicitat intervenţia la toate cele patru pleoape, chirurgul va opera prima dată pleoapele superioare şi ulterior cele inferioare. 

Dacă sub pleoapele inferioare ai saci de grăsime dar nu este nevoie să fie îndepărtată pielea, chirurgul tău poate efectua o blefaroplastie transconjunctivală. In această intervenţie incizia este făcută prin interiorul pleoapei inferioare, fără cicatrici vizibile. Este efectuată de obicei pacienţilor mai tineri, cu piele mai subţire şi mai elastică.

După intervenţie

După operaţie, chirurgul va lubrifia ochii cu unguent şi va aplica bandaje. S-ar putea să îţi simţi pleoapele grele şi dureroase până trece efectul anesteziei dar toate aceste senzaţii pot fi controlate prin calmantele prescrise de chirurg. Dacă simţi orice fel de durere, anunţă imediat chirurgul. 

Chirurgul tău te va sfătui să ţii capul ridicat pentru câteva zile şi să foloseşti comprese reci pentru a reduce umflăturile şi vânătăile. (Vânătăile variază de la persoană la persoana: îşi ating apogeul în prima săptămână şi în general durează cel puţin de la două săptămâni la o lună.) Ti se va arăta cum trebuie să îţi cureţi ochii lucru care poate fi dureros cam pentru o săptămână. Mulţi doctori recomandă picăturile de ochi dacă îţi simţi ochii uscaţi sau dacă te ard sau simţi mâncărime. In primele săptămâni poţi de asemenea să ai senzaţia lacrimatului excesiv, sensibilitate la lumină şi o schimbare temporară a acuităţii vizuale cum ar fi vederea prin ceaţă sau dublarea imaginii.

In prima săptămână sau în primele două săptămâni chirurgul te va monitoriza îndeaproape. Firele de sutură vor fi îndepărtate la cinci zile sau la o săptămână; odată ce au fost îndepărtate umflăturile şi pigmentarea din jurul ochilor va dispărea treptat şi tu vei începe să te simţi şi să araţi mult mai bine.

Înapoi la normal

După două trei zile ar trebui să poţi să citeşti sau să te uiţi la televizor. Totuşi nu vei putea purta lentile de contact decât peste două săptămâni şi chiar şi atunci s-ar putea să te incomodeze la început. 

Majoritatea oamenilor se simt gata să iasă în lume (şi înapoi la muncă) într-o săptămână sau zece zile. Până atunci, în funcţie de puterea ta de însănătoşire şi de sfaturile doctorului tău vei putea să ascunzi vânătăile şi cicatricile sub fard. Se poate să fi sensibilă la soare, vânt şi alţi factori iritanţi pentru câteva săptămâni aşa ca ar fi bine să porţi ochelari de soare când ieşi. 

Probabil chirurgul tău te va sfătui să îţi restrângi cât mai mult activităţile pentru 3-5 zile şi să eviţi activităţile obositoare pentru trei săptămâni. Este important să eviţi activităţile care implică creşterea tensiunii, inclusiv aplecările ridicările sau sporturile solicitante. Ţi se va cere probabil să renunţi la alcool deoarece determină retenţia de lichid.

Noua ta imagine


Blefaroplastie 2

Însănătoşirea este un proces treptat, iar cicatricile pot rămâne uşor roz pentru primele şaşe luni de la operaţie. În cele din urmă el pot deveni o linie alburie, aproape invizibilă. 

Pe de altă parte, rezultatele pozitive înregistrate în cazul operaţiei la ochi vor fi vizibile ani si ani. Pentru majoritatea oamenilor aceste rezultate sunt permanente

 FOAIE DE INFORMARE ÎN CAZUL INTERVENŢIEI DE BLEFAROPLASTIE