Implanturi Faciale Cluj

Planificare operatie implanturi faciale Chirurgii pasticieni folosesc implanturile faciale pentru a îmbunătăţii linia conturului feţei. Realizarea acestor implanturi duce de obicei la realizarea unei armonii între faţă şi trăsăturile ei, mărind încrederea ta în felul cum arăţi.

Pe piaţa sunt disponibile implanturi executate din o mare diversitate de materiale. Ele pot crea o linie a maxilarului mai bine conturată sau pot crea armonia între obraz, pomeţi şi restul feţei.

Acest material descrie câteva implanturi faciale disponobile în mod curent precum şi tehnicile utilizate pentru folosirea lor. Te va putea familiariza cu aceste proceduri dar nu îţi poate furniza detalii care pot fi relevante în cazul tău.

Ce se poate aştepta de la un implant facial

Implanturile faciale îţi pot îmbunătăţi aspectul şi susţine încrederea în sine. Dacă ceea ce cauţi este îmbunătăţirea aspectului fizic- nu perfecţiunea - şi aşteptările tale sunt realiste, atunci implantul facial este soluţia potrivită pentru tine.

Chirurgii plasticieni folosesc în mod frecvent astfel de implanturi pentru a creea un balans între trăsăturile feţei în cazul pacienţilor tineri. O adolescentă de exemplu poate dori remodelarea nasului sau a bărbiei astfel încât trăsăturile sale să fie mai bine proporţionate. Pacientele mai mature aleg implanturile de faţă împreună cu alte proceduri cosmetice. De exemplu, în cazul unui lifting facial, pacientul poate solicita şi folosirea unor implanturi pentru a realiza o linie mai tinerească a obrazului. Implanturile pot de asemenea să servească la ameliorarea aspectului unei feţe care pare “scobită” sau obosită.

Orice intervenţie chirurgicală presupune un anumit risc

Implanturile faciale pot produce schimbări remarcabile. Complicaţii sau probleme apar rar, dar trebuie să fii informat asupra tuturor posibilităţilor. Acest material se va referi la câteva dar nu intenţionează să furnizeze un inventar complet şi detaliat asupra riscurilor potenţiale.

Un implant facial poate rezulta uşor asimetric caz în care o a doua operaţie va fi necesară pentru ca implanturile să fie repoziţionate. Pot apărea infecţii ca în orice operaţie. Dacă infecţia a apărut ca urmare a unui implant facial şi deşi ea a fost tratată cu antibiotice nu a putut fi îndepărtate, este posibil ca implantul să fie temporar scos, urmând să fie repoziţionat mai târziu. Fii sigur că ai discutat cu chirurgul plastician despre riscurile asociate fiecărei proceduri care te interesează.

Materialul din care sunt confecţionate unele implanturi este siliconul. Nu există dovezi ştiintifice care să susţină faptul ca aceasta ar fi un material nociv. Chirurgul tău plastician îţi va furniza informaţii ştiintifice cu privire la tipul de implant pe care îl ai în vedere.

Planificarea operaţiei

 

Fii sigur că transmiţi chirurgului tău o imagine clară asupra a ceea ce aştepţi de la operaţie. El îţi va spune dacă aceste lucruri sunt posibile. Ar putea fi folositor dacă s-ar discuta pe baza unor fotografii ale persoanelor care au caracteristici faciale similare celor pe care le doreşti pentru tine. 

Fii sigură că înţelegi detaliile intervenţiei propuse, inclusiv costul si la ce să te aştepţi în timpul recuperării.

Dacă intervenţia va impune realizarea unei incizii în interiorul gurii, este important să îi comunici acestuia dacă fumezi, sau dacă ai probleme dentare sau probleme cu gingiile. Plasticianul te va sfătui asupra acestor probleme.

In cadrul pregătirilor să incluzi şi găsirea unei persone care să te conducă acasa după efectuarea operaţiei şi care să-ţi poată oferi ajutorul pentru câteva zile acasă. Intreabă de asemenea dacă va fi necesar să nu mănânci sau să bei cu o zi înaintea operaţiei sau dacă este nevoie să opreşti administarera unor medicamente în cazul în care erai sub tratament. Este posibil să fii sfătuită să iei antibiotice atât înainte cât şi după intervenţie pentru a preveni infecţiile. 


Aceste importante informaţii îţi vor fi furnizate de către chirurgul tău plastician în timpul consultului pre-operativ.

Unde va fi efectuată intervenţia

Operaţia va fi efectuată în clinica de chirurgie plastică. Este posibil ca uneori chirurgul să solicite pacientului să rămână în clinica în noaptea următoare intervenţiei. Doctorul va face aceste recomandări în funcţie de starea ta generală de sănătate şi în funcţie de celelalte proceduri care au mai fost efectuate simultan cu implantul facial.

Tipuri de anestezie

In unele cazuri inplantul facial implica o anestezie locală combinată cu administarea unor sedative. Tot mai des însă se recomanda anestezia generală.

Chirurgia bărbiei

Inserarea unui implant de bărbie necesită în general de la 30 minute la o oră. In timpul acestei proceduri, chirurgul va selecta implantul de mărime potrivită şi îl va introduce printr-un buzunar creat în piele în faţa maxilarului. Pentru crearea buzunarului se va efectua ori o incizie în interiorul cavităţii bucale (de-a lungul buzei inferioare) sau prin piele chiar sub bărbie.

De obicei, bărbia este bandajată după intervenţie pentru a minimiza disconfortul şi a evita pe cât posibil tumefierea. Firele de sutură vor fi îndepărtate după cinci-şapte zile. Ăn cazul unei incizii în cavitatea bucală vor fi folosite fire de sutură autodizolvabile.

Recuperarea după intervenţia de implant de bărbie

In zona afectată vei simţi pentru câteva zile discomfort şi umflături. Este normal să ai dificultăţi temporare în a vorbi şi a zâmbi. Este posibil să se vadă urme albastre şi negre în jurul bărbiei şi în jurul gâtului. Chirurgul tău îţi va da sfaturi cu privire la igiena dentară, felul în care să mănânci sau alte restrictii de activităţi postoperativ.

Chirurgia obrazului


Implant facial 2

Implantul de obraji durează de la 30 la 45 minute de obicei. Când implantul de faţă este realizat simultan cu alte proceduri cosmetice cum ar fi liftingul facial sau liftingul de pleoape, implantul poate fi inserat prin inciziile realizate pentru aceste proceduri. Dacă nu aceste implanturi vor fi introdus fie prin buza superioară sau prin pleoapa inferioară. Astfel este format un buzunar şi implantul este inserat. 

După intervenţie va fi aplicat un pansament pentru a fi pe cât posibil minimizat disconfortul şi umflăturile. Mărimea şi severitatea acestor efecte poate varia în special dacă a mai fost efectuată o altă procedură simultan.

Recuperarea în urma implantului facial

Chirurgul tău plastician îţi va furniza informaţii despre regimul postoperator. Va fi vorba despre restricţii alimentare şi despre restrângerea activităţilor tale obişnuite. Incă odată, aceste instrucţiuni vor varia în special dacă procedura a fost efectuată simultan cu alte proceduri. Trebuie să fii conştient că va fi diminuată capacitatea de a-ţi mişca gura şi buzele pentru câtva timp. Firele de sutură folosite pentru închiderea inciziilor din cavitatea bucală se vor dizolva în aproximativ 10 zile.

Chirurgia maxilarului

Inserarea unui implant de maxilar poate dura de la o ora la două. Vor fi efectuate incizii laterale prin interiorul buzei inferioare pentru a se crea un buzunar în care implanturile vor fi inserate. Pentru închiderea inciziilor se vor folosi fire resorbabile.

Recuperarea în urma unui implant la maxilar

Imediat după intervenţie umflăturile pot fi semnificative şi se pot continua să se umfle încă 24-48 ore. Însă majoritatea umflăturilor se vor diminua după câteva zile dar este posibil să dureze câteva luni până conturul final să fie vizibil.

În timpul procesului de însănătoşire, vei restricţiona activităţile obişnuite şi vei ţine un revim alimentar. Pentru câteva zile sau chiar săptămâni după operaţie îţi va fi diminuată capacitatea de a zâmbi, vorbi sau de a-ţi mişca gura în orice fel. Plasticianul tău te va sfătui în legatură cu igiena orală pe parcursul recuperării.

Înapoi la normal

Tine cont că beneficiind de orice intervenţie cosmetică la faţă vei simţi în scurt timp că arăţi mai bine. Nu este recomandat să participi, cel puţin pentru câteva săptămâni la activităţi care presupun ca faţa să fie lovită. Este mai bine să îţi consulţi chirurgul în legatură cu aceste probleme.

Noul tău look

S-ar putea să nu poţi vedea rezultatul final al înfăţisării tale decât peste câteva săptămâni sau luni. Ai răbdare şi obişnuieşte-te pe parcurs cu noua ta înfăţisare.

S-ar putea să fi surprinsă cât de mulţi oameni nu îşi vor da seama că ai facut o intervenţie chirurgicală însă vor constata doar că arăţi mai bine