Infiltratii Grasime Cluj

Implant de grasimeImplantul - injectarea de grasime este o proceura clasica si consacrata de crestere a volumului tesuturilor.

Pe măsură ce îmbătrânim, faţa noastră in special dar si alte zone ale corpului cum sunt mainile sau fesele, începe să resimtă efectele gravitaţiei, expunerii la soare şi ale anilor în care aţi efectuat mişcări faciale ca zâmbete, mestecat sau strâmbături. Ţesuturile subcutanate care asigură aspectul rotund şi tineresc al pielii încep să cedeze, adesea lăsând riduri în urma râsului, în urma zâmbetului, sau riduri faciale în zonele unde mişcările acestor muşchi apar.

 Substanţele injectabile de umplutură, numite în mod obişnuit injectabile cu colagen, grăsime sau alte substanţe, pot ajuta la umplerea acestor linii şi fante, redând în mod temporar netezimea si aspectul întinerit. Când sunt injectate sub piele aceste substanţe, aceste şanturi, riduri sau zone scobite ale feţei, sunt umplute, pielea devenind neteda si fara imperecţiuni. Ele pot de asemenea oferi un aspect mai plin buzelor şi obrajilor. Substanţele injectabile pot fi folosite singure sau împreună cu tratamentul cu laser sau proceduri de reconturare a feţei ca liftingul facial.

Dacă te gândeşti la o procedură de reîntinerire a pielii pe bază de substante injectate - acid hialuronic, grăsime sau alte substanţe, această pagină îţi va oferi o înţelegere de bază a acestora - când aceste substanţe pot ajuta, cum se desfăşoară această intervenţie, şi la ce rezultate te poţi aştepta si ce substanta sa alegi.

Este posibil să nu putem răspunde tuturor întrebărilor deoarece foarte multe depind de particularităţile fiecărui individ în parte. Dacă există lucruri pe care nu le-ai înţeles, nu ezita şi întreabă medicul tău plastician.

Cunoaşterea opţiunilor

Există foarte multe substante injectabile fiecare cu avantajele si dezavantajele ei, pe primul loc fiind totusi implantul de grasime proprie.


Marele avantaj este dat de resursele locale suficiente precum si de absenta reactiilor alergice, fiind o substanta proprie.

Dezavantajele principale sunt date ne necesitaea unei zone donatoare care trebuie anesteziata si unde pot aparea umflaturi si hematoame temporare, precum si de absorbtia uneori destul de rapida a agrăsimii cu necesitatea unor injectari repetate. De aceea de obicei este necesara overcorectia cu aproximativ 30% in plus ceea ce va determina un aspect umflat al zonei pentru o vreme. De asemenea uneori resorbtia grasimii se face neuniform ceea ce poate duce la deformarii ale zonei. 


Injectările cu grăsime sunt în primul rând folosite pentru a îmbunătăţi aspectul pielii. Ele pot ajuta la umplerea ridurilor faciale, ale cutelor şi ridurilor, a obrajilor scobiţi, a pielii devitalizate şi a unor anume tipuri de cicatrici. Ele pot de asemenea fi folosite pentru a oferi un aspect mai plin sau mai senzual buzelor.

Substanţele injectabile nu sunt suficiente pentru a remedia suprafeţele cu riduri multiple formate uneori în jurul gurii. În schimb chirurgul tău îţi poate sugera o tehnică de întinerire cum ar fi peelingul chimic, dermoabraziunea sau tratamentul cu laser.

Uneori substanţele injectabile se folosesc împreună cu procedurile chirurgicale. Substanţele injectabile nu pot schimba conturul facial în măsură în care procedurile chirurgicale o pot face. 

Tineţi minte că un chirurg plastician este un specialist care vă poate oferi întreaga gamă de tratamente care înseamnă chirurgia cosmetică, tehnicile de îmbunătăţire a aspectului, laser terapia, substanţe injectabile sau utilizarea altor substanţe. Vei decide împreună cu plasticianul tău dacă este necesară o singură procedură sau o combinaţie de proceduri va determina rezultatul dorit.

Ce aşteptări poţi avea de la acestă procedură?

Cel mai important lucru care trebuie să îl conştientizezi despre substanţele injectabile si mai ales grasimea este că rezultatele acestora nu sunt permanente. Materialele injectabile sunt pînă la urmă metabolizate de corp. Nu trebuie să te aştepţi la rezultate la fel de durabile ca în cazul unei intervenţii chirurgicale realizate în scop cosmetic.

 În cazul unilor indivizi rezultatele pot dura doar câteva săptămâni; în cazul altora aceste rezultate pot să se menţină pe termen nedefinit. Rezultatele au evidenţiat că vârsta, moştenirea genetică, calitatea pielii şi stilul de viaţă precum şi zona corpului care a fost injectată pot toate juca un rol în durabilitatea efectului injectarii. Totuşi, motivul precis care influenţează variaţia rezultatelor în rândul pacienţilor nu a fost încă identificat.

Dacă rezultatele injectărilor cu grăsime nu durează mult, cu atât mai mult nu trebuie să presupui ca injecţiile cu acid hialuronic vor fi mai durabile în cazul tău. Sau din contră, dacă ai avut rezultate dezamăgitoare în urma injectărilor cu acid hialuronic, nu presupune ca injectările cu grăsime sunt mai satisfăcătoare. Este adevărat însă că diverse persoane reacţionează mai receptiv la unele substanţe decât la altele, sau alţii nu vor găsi nici o substanţă care să dureze în mod satisfăcător. Uneori o substanţă poate avea un efect mai bun decât altele într-o problemă anume.

Riscurile implicate de substanţele injectabile


Facelift

Atunci când substanţele injectabile sunt administrate de un plastician calificat, complicaţiile nu sunt frecvente şi de obicei sunt minore. Totuşi, fiecare individ are particularităţi anatomice, reacţii fiziologice proprii şi caracteristici individuale de vindecare. Rezultatul tratamentului nu este niciodată complet previzibil.

 Orice semn de roşeaţă, mâncărime, umflătură sau alte semne ce apar în urma tratamentului trebuie semnalate medicului tău chirurg.
Reacţiile alergice nu apar în cazul grăsimii deoarece aceasta este recoltată din corpul pacientului. Totuşi există un mic risc de infecţie sau alte complicaţii foarte rare. Uneori grăsimea poate determina prin necroza ei mici abcese sterile care vor trena foarte mult timp fiind necesara excizia lor chirurgicală.

Planificarea intervenţiei

Întinerirea facială este un tratament extrem de individualizat. De aceea este foarte important să discuţi despre aceste aşteptări cu un chirurg plastician cu experienţă în diverse intervenţii chirurgicale şi nu numai în domeniul tratamentelor cosmetice.

În cadrul consultaţiei iniţiale, chirurgul tău plastician va evalua starea pielii de pe faţa ta, muşchii şi structura oaselor feţei şi va discuta cu tine despre motivele pentru care îţi doreşti intervenţia. Medicul tău te va ajuta să selectezi tratamentul care corespunde cel mai bine obiectivelor, anatomiei şi stilului tău de viaţă.

Vei discuta cu chirurgul tău despre starea sănătăţii tale, existenţa unor alergii şi se va încerca să se determine cauzele care pot cauza probleme ca infecţii ale pielii sau cicatrici nevindecate.

Unde se va efectua intervenţia?

Intervenţia se va desfasura în sala de operaţii a clinicii Artis 3.

Tipuri de anestezie

În general se efectuează cu anestezie locală atât in zona donoare cât şi zona receptoare. Se poate folosi şi sedarea. Dacă doreşti să fii sedată asigură-te că te va însoţi cineva acasă după intervenţie.

Tratamentele

Grasimea recolatat se va pregatii dupa un protocol special si apoi se va injecta superficial si profund, in straturi fine separate pina se obtine efectul dorit. Acul de injectare este destul de gros, pina la 1mm de aceea uneori este nevoie de microincizii care se vindeca perfect fara urme.

După tratament

Imediat după tratament, vei putea constata un discomfort minor, înţepături sau umflături în zona injectată. Ocazional pot să apară vânătăi sau umflături dar acestea sunt de obicei minore. Orice roşeaţă apare în zona injectată dispare de obicei în 24 ore. Totuşi, la unii indivizi, în special la indivizii cu piele deschisă, roşeaţa poate persista pentru o săptămână sau mai mult. Mici cruste pot de asemenea apărea în zona înţepăturilor. Acestea se vinde repede în general.

 Nu sunt necesare bandaje şi eşti liberă să mănânci sau să bei orice; poţi să te machiezi dar trebuie să foloseşti o cremă cu protecţie solară imediat după intervenţie. Pot apărea umflături temporare şi roseaţă în zona tratată care se vor disipa în câteva zile. Dacă simptomele persistă trebuie să contactezi medicul.

Rezultatele

Aşa cum am aratat mai sus, durata rezultatelor injectării cu grasime este variabilă. Longevitatea geasimii depinde de stilul de viaţă la pacientului şi de caracteristicile fizice ale individului cât şi de zona de corp tratată dar si de metoda de recoltare, acul folosit si nivelul injectari. Grasimea poate persista intre 6 luni si 2-3 ani in funcite de zonă. In general, materialele injectate tind să dispară mai uşor în zonele mai afectate de mişcărea muşchilor.