Labioplastie Cluj

LabioplastieLABIOPLASTIA este o importantă procedură chirurgicală folosita pentru, simetrizarea, reducerea sau armonizarea regiunii labiala realizata in general prin reducerea sau remodelarea labiilor micii. Procedura poate imbunatatii semnificativ aspectul regiunii care se va apropia mult de ceea ce se considera in general normal. Trebuie însă ţinut seama că produce o mica cicatrice permanentă, dar care e foarte discreta si mascata in pliurile locale. Dacă vă interesează labioplastia, cele de mai jos vă pot clarifica aspectele principale legate de procedură - când este indicată, cum este efectuată şi ce rezultate pot fi aşteptate.

Nu poate răspunde la toate întrebările posibile, deoarece există aspecte care depind de fiecare individ în parte şi de medicul curant. Vă rugăm să vă adresaţi chirurgului dvs. în legătură cu orice aspect neînţeles.

Indicaţiile labioplastiei

Cele mai potrivite candidate la labioplastie sunt femeile care sunt deranjaţi de depozitele de marimea excesiva a labiilor mici care pot determina jena la purtarea lenjeriei intime, pot fi vizibile printr-o lenjerie mai strimta, pot determina jena la desfasurarea actului sexual sau defciente de toaleta locala. 

Procedura este indicata in generala femeilor dupa pubertate, după ce cresterea si maturizarea organelor sexuale s-a incheiat.

Procedura nu va afecta in nici un fel o viitoare sarcina sau desfasurarea normala a actului sexual. 

Labioplastia poate îmbunătăţii aspectul exterior şi îţi poate mării încrederea în sine, dar nu va face din tine fotomodel, nu va determina modificari ale apetitului sexual şi nu va determina ceilalţi oameni să te trateze diferit. Înainte de a decide să te supui intervenţiei chirurgicale, analizează cu atenţie care sunt aşteptările tale şi discută despre ele cu chirurgul tău. Toate intervenţiile chirurgicale presupun un anumit grad de risc şi incertitudine.

Mii de labioplastii sunt efectuate cu succes în fiecare an. Când sunt efectuate de un chirurg plastician care este pregătit în acest domeniu, rezultatele sunt în general pozitive. Cu toate acestea există întotdeauna riscuri asociate unei intervenţii chirurgicale şi complicaţiile specifice asociate acestei proceduri.

Complicaţiile postoperatorii cele mai frecvente sint mici singerari sau mici dehiscente ale plagii. Complicatii ca infecţiile şi trombozele sunt rare, dar pot apărea. Infecţiile pot fi tratate cu antibiotice şi drenaje, dar vor prelungii durata spitalizării. Poţi minimiza riscul apariţiei trombozelor mişcându-te cât mai curând posibil după efectuarea operaţiei.

Vindecările de proastă calitate care constau în cicatrici evidente, pot necesita o altă intervenţie. Fumătorii pot fi sfătuiţi să renunţe la fumat, deoarece fumatul poate creşte riscul complicaţiilor şi întârzie vindecarea. Poţi reduce riscul complicaţiilor respectând instrucţiunile chirurgului înainte şi după operaţie, în special cu privire la unde şi cum trebuie să reduci activitatea fizică.

Planificarea operaţiei

În timpul consultaţiei iniţiale chirurgul tău va evalua starea ta de sănătate, va determina ce anume trebuie indepartat si remodelat de comun accord cu tine, şi va evalua cu grijă tonusul pielii tale. E foarte important să precizaţi chirurgului dacă fumaţi, dacă sunteţi sub tratament, luaţi vitamine sau medicamente.

În orice caz, chirurgul împreună cu tine trebuie să stabilească care este procedura cea mai potrivită pentru tine şi care va avea rezultatul aşteptat.

În timpul consultaţiei, chirurgul tău trebuie să îţi explice despre anestezia pe care o va folosi, tipul aparatelor pe care le va folosi şi costul acestor proceduri.

Pregătirea pentru operaţie

Chirurgul tău va trebui să îţi dea instrucţiuni clare referitoare la felul în care să te pregăteşti pentru operaţie, inclusiv sfaturi despre felul în care să mănânci, să bei, să iei sau nu unele medicamente sau vitamine. 

Dacă fumezi, planifică să te laşi de fumat cu cel puţin 2 săptămâni înainte de operaţie şi pentru cel puţin încă 2 după. Este recomandat sa fie la un interval de 4-5 zile dupa incetarea cicllului menstrual. În cazul unei răceli sau infecţii de orice fel, intervenţia chirurgicală va fi amânată. 

Fie că intervenţia se desfăşoară în ambulatoriu sau cu spitalizare, trebuie să aranjezi ca cineva să te conducă acasă cu maşina şi să te ajute pentru o zi sau două după ce părăseşti spitalul, dacă este nevoie.

Unde va fi efectuată intervenţia chirurgicală

Intervenţia va fi efectuată în clinica Artis-3 şi va necesita maxim o zi de spitalizare.

Tipuri de anestezie

Medicul tău poate să aleagă anestezia generală, aşa încât pe parcursul intervenţiei vei dormi. Se poate efectua şi în anestezie spinala combinată cu un somnifer sau sedativ. 

Alţi chirurgi aleg anestezia locală, combinată cu un sedativ care îţi dă senzaţia de somnolenţă. Vei fi trează şi relaxată şi regiunea labială va fi insensibilă la durere. (Totuşi vei avea senzaţia că se lucreză la nivelul labiilor si un disconfort ocazional.)

Intervenţia chirurgicală

Operaţia de labioplastie de obicei durează de la 30 min la o ora. 

Cel mai adesea chirurgul va face o incizie la limita dintre pielea labiilor si mucoasa, si va exciza o cantitate variabila de piele si mucoasa astfel incit sa ramina suficienta substanta pentru a recostrui o labie mica, care va acoperi clitorisul si va fi in acelasi timp acoperita cel putin partial de labile mari. O deoasebita grija se va acorda simetriei locale. Se coase cu fire resorbabile la interior iar la exterior cu un fir intradermic sau fire separate in functie de optiunea chirurgului.

După intervenţie

Pentru câteva zile după intervenţie labile mici vor fi probabil umflate si eventual cu mici zone vinete şi tu vei simţi probabil minime dureri şi disconfort care pot fi controlate prin medicaţie. În funcţie de extinderea operaţiei vei putea fi externată după câteva ore de la operaţie sau vei putea rămâne spitalizată o noapte. 

Este foarte importanta igiena locala deoarece zona nu poate fi pansata. Se recomanda 1-2 dusuri pe zi cu apa calduta si sapun neurtru, si toaleta riguroasa dupa fiecare mers la toaleta. Firele de sutură de la suprafaţă vor fi păstrate zece până la douăsprezece zile iar suturile interioare care dau protuberanţe prin piele se vor topi singure în două sau trei săptămâni.

Întoarcerea la viaţa normală

S-ar putea să treacă citeva săptămâni până să te simţi la fel ca înainte din nou. Unii oameni se reîntorc la muncă după citeva zile alti au nevoie de 1-2 săptămâni.
Exerciţiile fizice solicitante trebuie însă evitate până când te vei simţi confortabil.
Cicatricile pot părea urâte în timpul primelor trei săptămâni până la şase luni până când se vindecă, dar aceasta este normal. E posibil să treacă de la nouă luni până la un an până ca cicatricile să arate ca şi tegumentul înconjurător. Este normal să treacă până la nouă luni până când aspectul cicatricilor se va aplatiza şi se vor deschide la culoare. Deşi ele nu vor dispărea niciodată complet, cicatricile nu se vor vedea de sub lenjeria intima. 
Viata sexuala poate fi reluata dupa aproximativ o luna.
Dacă eşti realistă în aşteptările tale şi pregătită pentru consecinţele unei cicatrici permanente şi o perioadă de recuperare postoperatorie, labioplastia este răspunsul la problema ta.

 FOAIE DE INFORMARE ÎN CAZUL INTERVENŢIEI DE LABIOPLASTIE