Labioplastie Cluj

LabioplastieLabioplastia este o importanta procedura chirurgicala folosita pentru, simetrizarea, reducerea sau armonizarea regiunii labiala, realizata in general prin reducerea sau remodelarea labiilor micii. Procedura poate imbunatatii semnificativ aspectul regiunii care se va apropia mult de ceea ce se considera in general normal. Trebuie insa tinut seama ca produce o mica cicatrice permanenta, dar care e foarte discreta si mascata in pliurile locale. Daca va intereseaza labioplastia, cele de mai jos va pot clarifica aspectele principale legate de procedura - cand este indicata, cum este efectuata si ce rezultate pot fi asteptate.

Cele mai bune candidate pentru labioplastie

Cele mai potrivite candidate la labioplastie sunt femeile care sunt deranjati de depozitele de marimea excesiva a labiilor mici care pot determina jena la purtarea lenjeriei intime, pot fi vizibile printr-o lenjerie mai stramta, pot determina jena la desfasurarea actului sexual sau defciente de toaleta locala.

Procedura este indicata in generala femeilor dupa pubertate, dupa ce cresterea si maturizarea organelor sexuale s-a incheiat. Aceasta nu va afecta in nici un fel o viitoare sarcina sau desfasurarea normala a actului sexual.

Procedura nu va afecta in nici un fel o viitoare sarcina sau desfasurarea normala a actului sexual. 

Labioplastia poate imbunatatii aspectul exterior si iti poate creste increderea in sine. Inainte de a decide sa te supui interventiei chirurgicale, analizeaza cu atentie care sunt asteptarile tale si discuta despre ele cu chirurgul tau. Toate interventiile chirurgicale presupun un anumit grad de risc si incertitudine.

Mii de labioplastii sunt efectuate cu succes in fiecare an. Cand sunt efectuate de un chirurg plastician care este pregatit in acest domeniu, rezultatele sunt in general pozitive. Cu toate acestea exista intotdeauna riscuri asociate unei interventii chirurgicale si complicatiile specifice asociate acestei proceduri.

Complicatiile postoperatorii cele mai frecvente sunt mici singerari sau mici dehiscente ale plagii. Complicatii ca infectiile si trombozele sunt rare, dar pot aparea. Infectiile pot fi tratate cu antibiotice si drenaje, dar vor prelungii durata spitalizarii. Poti minimiza riscul aparitiei trombozelor miscandu-te cat mai curand posibil dupa efectuarea operatiei.

Fumatorii pot fi sfatuiti sa renunte la fumat, deoarece fumatul poate creste riscul complicatiilor si intarzie vindecarea. Poti reduce riscul complicatiilor respectand instructiunile chirurgului inainte si dupa operatie, in special cu privire la unde si cum trebuie sa reduci activitatea fizica.

Planificarea operatiei

In timpul consultatiei initiale chirurgul tau va evalua starea ta de sanatate, va determina ce anume trebuie indepartat si remodelat de comun acord cu tine si va evalua cu grija tonusul pielii tale. E foarte important sa precizati chirurgului daca fumati, daca sunteti sub tratament, luati vitamine sau medicamente.

In orice caz, impreuna cu chirurgul, trebuie sa stabiliti care este procedura cea mai potrivita pentru tine si care va avea rezultatul asteptat.

In timpul consultatiei, chirurgul tau trebuie sa iti explice despre anestezia pe care o va folosi, tipul aparatelor pe care le va folosi si costul acestor proceduri.

Pregatirea pentru operatie

Chirurgul tau va trebui sa iti dea instructiuni clare referitoare la felul in care sa te pregatesti pentru operatie, inclusiv sfaturi despre felul in care sa mananci, sa bei, sa iei sau nu unele medicamente sau vitamine.

Daca fumezi, planifica sa te lasi de fumat cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie si pentru cel putin inca 2 dupa. Este recomandat sa fie la un interval de 4-5 zile dupa incetarea ciclului menstrual. In cazul unei raceli sau infectii de orice fel, interventia chirurgicala va fi amanata.

Fie ca interventia se desfasoara in ambulatoriu sau cu spitalizare, este bine sa te asiguri ca cineva te va conduce acasa cu masina si sa te va ajute pentru o zi sau doua dupa ce parasesti spitalul, daca este nevoie.

Unde va fi efectuata interventia chirurgicala

Interventia va fi efectuata in clinica Artis-3 si va necesita maxim o zi de spitalizare.

Tipuri de anestezie

Medicul tau poate sa aleaga anestezia generala, asa incat pe parcursul interventiei vei dormi. Se poate efectua si in anestezie spinala combinata cu un somnifer sau sedativ.

Alti chirurgi aleg anestezia locala, combinata cu un sedativ care iti da senzatia de somnolenta. Vei fi treaza si relaxata si regiunea labiala va fi insensibila la durere. (Totusi vei avea senzatia ca se lucreza la nivelul labiilor si un disconfort ocazional.)

Interventia chirurgicala

labioplastie artisOperatia de labioplastie de obicei durează de la 30 min la o ora.

Cel mai adesea, chirurgul va face o incizie la limita dintre pielea labiilor si mucoasa, si va exciza o cantitate variabila de piele si mucoasa, astfel incat sa ramana suficienta substanta pentru a recostrui o labie mica, care va acoperi clitorisul si va fi in acelasi timp acoperita cel putin partial de labile mari. O deoasebita grija se va acorda simetriei locale. Se coase cu fire resorbabile la interior, iar la exterior cu un fir intradermic sau fire separate in functie de optiunea chirurgului.

Recuperare

Pentru cateva zile dupa interventie labile mici vor fi probabil umflate si eventual cu mici zone vinete si tu vei simti probabil minime dureri si disconfort care pot fi controlate prin medicatie. In functie de extinderea operatiei vei putea fi externata dupa cateva ore de la operatie sau vei putea ramane spitalizata o noapte.

Este foarte importanta igiena locala, deoarece zona nu poate fi pansata. Se recomanda 1-2 dusuri pe zi cu apa calduta si sapun neurtru, si toaleta riguroasa dupa fiecare mers la toaleta. Firele de sutura de la suprafata vor fi pastrate zece pana la douasprezece zile, iar suturile interioare care dau protuberanţe prin piele se vor topi singure in doua sau trei saptamani.

S-ar putea sa treaca cateva saptamani pana sa te simti la fel ca inainte. In functie de persoana, revenirea la munca se poate face la cateva zile sau cateva saptamani. Exercitiile fizice solicitante trebuie insa evitate pana cand te vei simti confortabil.

Cicatricile pot parea urate in timpul primelor trei saptamani pana la sase luni pana cand se vindeca total, dar este normal. E posibil sa treaca de la noua luni pana la un an pana ca cicatricile sa arate ca si tegumentul inconjurator. Viata sexuala poate fi reluata dupa aproximativ o luna.

Daca esti realista in asteptarile tale pregatita pentru o perioada de recuperare postoperatorie, labioplastia este raspunsul la problema ta.


 FOAIE DE INFORMARE ÎN CAZUL INTERVENŢIEI DE LABIOPLASTIE