Lifting Sprancene Cluj

SpranceneEste un lifting special adresat unei zone puternic influentata de gravitatie si varsta – sprincenele. Poate fi efectut ca procedura singulara dar este frecvent asociat beflaroplastiei (chirurgia pleoapelor) sau liftingului facial inferior.

Dacă te interesează liftingul facial, aceste informaţii te vor ajuta să întelegi lucrurile de bază din procedurile care vor fi efectuate - când este recomandată, cum este efectuată, şi la ce rezultate te poţi aştepta. Nu poate răspunde la toate întrebările pe care le ai, deoarece multe depind de fiecare individ în parte şi de chirurgul care efectuează intervenţia. Te rugăm să îţi consulţi chirurgul în legatură cu orice lucru pe care nu îl înţelegi.

Cei mai buni candidaţi la liftingul de sprincene

Cei mai bun candidaţi pentru un lifting de sprincene sunt bărbaţii şi femeile ai ale caror sprincene au coborit la nivelul sau sub marginea osoasă orbitară. Cei mai mulţi pacienţi sunt din jurul vârstei de 40-60 ani dar liftingul facial poate fi cu succes efectuat şi pacienţilor între 70-80 ani. De multe ori aceasta procedura correct efectuata poate evita o blefaroplastie sau cel putin reduce catitatea de piele excizata de la nivelul pleopei superioare si poate imbunatatii chiar acuitatea vizuală prin largirea campului visual.

Un lifting facial te poate face să arăţi mai tânăr şi mai proaspăt şi poate creşte încrederea în sine. Deşi îţi poate da un cu totul alt look, nu poate să îţi redea sănătatea şi vitalitatea din tinerete. Inainte de a decide să faci intervenţia, gândeste-te bine la ceea ce aştepţi şi discută aceasta cu chirurgul tău.

Toate intervenţiile chirurgicale comportă un anumit grad de risc

Când intervenţia chirurgicală este efectuată de un chirurg plastician calificat, complicaţiile nu sunt frecvente iar dacă apar sunt de obicei minore. Cu toate acestea există întodeauna o posibilitate de a apărea complicaţii, inclusiv infecţii sau reacţii la anestezie. Poţi reduce riscurile la care te expui urmând îndeaproape indicaţiile chirurgului tău atât înainte cât şi după intervenţie.

Complicaţiile care apar includ hematoamele (o colecţie de sânge sub piele care trebuie îndepărtată de chirurg), leziuni ala nervilor care controleză muşchii faciali (de obicei temporara), infecţii şi reacţii la anestezie. O vindecare nesatisfăcătoare poate să apară la fumători.

Planificarea operaţiei

Liftingurile de faţă sunt proceduri foarte individualizate. In cadrul consultaţiei iniţiale chirurgul va evalua starea feţei tale, starea pielii şi structura oaselor şi va discuta cu tine despre scopul pentru care îţi doreşti operaţia.

Medical va verifica care este starea ta generală de sănătate şi dacă există afecţiuni care ar putea cauza probleme în timpul sau după intervenţie, cum ar fi hipertensiunea, probleme de coagulare sau tendinţa de vindecare cu cheloizi. Asigură-te că i-ai comunicat chirurgului tău dacă fumezi sau dacă eşti sub tratament, în special dacă iei aspirină sau alte medicamente care afectează coagularea sângelui.

Dacă te-ai decis să faci un lifting, chirurgul tău îţi va explica tehnica şi anestezia pe care o va utiliza, riscurile pe care le implică operaţia şi costurile ei. Nu ezita să îi adresezi doctorului tău orice întrebare legată de operaţie şi în special pe acelea referitoare la ceea ce aştepţi de la această operaţie şi rezultatele ei.

Pregătirea pentru operaţie

Chirurgul tău îţi va da informaţii referitoare la modul în care să te pregăteşti pentru operaţie, inclusiv cele referitoare la ce să mănânci sau să bei, despre fumat sau despre medicamentele pe care să le iei sau să le eviţi. Respectarea acestor sfaturi va ajuta la bunul mers al operaţiei. Dacă eşti fumătoare este important să nu mai fumezi pentru cel puţin o săptămână înainte şi după intervenţie deoarece fumatul afectează circulaţia capilară şi poate afecta procesul de însănătoşire al zonelor incizate.

Fie ca intervenţia este efectuată în regim ambulator sau cu internare, trebuie să aranjezi să te însoţească cineva până acasa şi să te ajute o zi sau două dacă simţi nevoia.

Unde va fi efectuată intervenţia

Intervenţia va fi efectuată în clinica Aris 3. Dacă va fi utilizată anestezia generală unii chirurgi preferă să spitalizeze pacientul pentru o zi. Anumite afecţiuni ale pacientului cum ar fi diabetul sau hipertensiunea trebuie monitorizate după intervenţie şi necesită de asemenea o scurtă perioadă de internare.

Tipuri de anestezie

Cele mai multe liftinguri de sprincene sunt efectuate sub anestezie locală, în combinaţie cu sedative care te vor ameţi. Vei fi treaz dar relaxată iar faţa ta va fi insensibilă la durere. Totuşi vei putea simţi că se lucrează sau o un discomfort temporar. Alţi chirurgi preferă anestezia generală. In acest caz vei dormi în timpul operaţiei.

Intervenţia

De obicei intervenţia de lifting sprincenos simplă este de scurtă durată 30-45 min maximum. Durează câteva ore sau mai mult dacă ea este efectuată împreună cu alte proceduri. Pentru procedurile extinse unii chirurgi pot programa operaţii diferite. 

Pentru liftingul de sprincene exista foarte multe proceduri fiecare urmarind sa lase cit mai putine urme –cictarici. Astfel daca se efectueeaza concomitent cu un lifting frontal cicatricile se ascund in par existind doar fire subcutanate.

Daca se oereaza concoitent cu pleopele atunci se poate fixa sprinceana mai sus prin incizia pentru pleopa superioara.

In alte tehnici se fac mici incizii in sprinceana si se fixeaza cu fire neresorbabile la frunte intr-o pozitie mai sus.

In tehnicile minim invazive se realizeaza o suspensie a sprincenei cu fire neresorbabile trecute subcutanat cu ace speciale de la nivelul zonei păraoase a fruntii pina in sprinceană si suturate la nivelul părului subpiele astfel incit sa existe o minima cicatrice in par doar.

După intervenţie


Sprancene 2

De obicei după intervenţie nu se poate spune că există un discomfort major; dacă totuşi există, poate fi ameliorat cu analgezice prescrise de chirurg. (Dureri persistente sau o umflare bruscă a feţei trebuie anunţat imediat chirurgului.) O oarecare umflare a frunţii este însă normala; ea va dispărea în câteva zile. Pot aparea si mici echimoze la nivelul pleoapelor care de asemnea trec in citeva zile.


Doctorul tău te poate sfătui să îţi ţii capul ridicat pentru două zile după operaţie pentru a preveni apariţia umflăturilor. Bandajele, atunci când sunt folosite, sunt de obicei scoase după o zi sau cinci zile. 


Majoritatea firelor vor fi îndepărtate în câteva zile. Scalpului tău îi va lua mai mult timp pentru vindecare iar copciile sau clipsurile de metal din părul tău vor fi îndepărtate câteva zile mai tirziu.

Înapoi la normal

Intr-o zi sau două vei fi în picioare dar restringe-ţi activitatea în următoarea săptămână după operaţie. Fii în special blând cu faţa şi scalpul tău, deoarece pielea ta va fi fragilă şi amorţită şi este posibil să nu răspundă normal la început.

Medicul tău îţi va furniza informaţii despre cum să îţi reiei activitatea în mod gradual. La început se poate ca faţa ta să nu arate bine şi să o simţi ciudat. Trăsăturile tale pot fi deformate de umflaturi şi mişcările faciale pot fi îngreunate iar tu vei fi conştientă de existenţa cicatricilor. Anumite vânătăi pot persista pentru două sau trei săptămâni. Nu este nici un secret faptul că unii pacieni sunt dezamăgiţi şi depresivi limediat după intervenţie.

Din săptămâna a treia, vei arăta şi te vei simţi mult mai bine. Majoritatea pacienţilor se întorc la sevici după zece zile sau două săptămâni după intervenţie. Dacă simţi nevoia poţi camufla vânătăile rămase cu fard.

Noul tău look

Sunt şanse foarte mari ca tu să fii mulţumită de rezultatul liftingului de sprîncene mai ales dacă realizezi faptul că aceste rezultate nu sunt pe deplin exprimate imediat.

Vor rămâne câteva cicatrici în urma liftingului de sprincene dar acestea vor fi minime si ascunse de obicei de păr sau de şanturile naturale ale feţei. In orice caz, acestea se vor estompa cu timpul şi vor veveni abia vizibile.

Faptul că ai făcut un lifting nu opreşte timpul în loc. Faţa ta va continua să îmbătrânească şi poate vei dori să repeţi procedura încă o dată sau de mai multe ori poate peste cinci sau zece ani. Dar în altă ordine de idei efectul unui lifting facial durează; după ce au trecut ani vei continua să arăţi mai bine decât dacă nu ţi-ai fi făcut un lifting.