Lifting de sân Cluj

Lifting de saniDe-a lungul anilor, factori precum naşterile, alăptarile sau pur şi simplu gravitaţia îşi spun cuvântul în cazul sânului femeii. Pe măsură ce pielea îşi pierde elasticitatea, sânul îşi pierde forma şi fermitatea şi începe să se lase. Liftingul de sân sau mamoplastia este o procedură chirurgicală care ridică şi remodelează sânul - cel puţin pentru o vreme. (Nici o procedură chirurgicală nu poate întârzia pentru totdeauna efectele gravitaţiei.) 

Mastopexia poate de asemenea să reducă dimensiunile areolei, zona întunecată la culoare din jurul mamelonului. Dacă de exemplu sânii tăi sunt mici şi şi-au pierdut din volum - în urma unei sarcini de exemplu - implantul de sâni conjugat cu mastopexia poate îmbunătăţi atât fermitatea lor cât şi mărimea lor. 

Dacă te gândeşti la un lifting de sân această broşură îţi va pune la dispoziţie câteva informaţii de bază despre procedura- când este recomandată, cum este efectuată, şi la ce rezultate te poţi aştepta. Nu poate răspunde la toate întrebările pe care le ai, deoarece multe depind de fiecare individ în parte şi de chirurgul care efectuează intervenţia. Te rugăm să îţi consulţi chirurgul în legatură cu orice lucru pe care nu îl înţelegi.

Cele mai indicate candidate la liftingul de sân

 

Liftingul de sân poate îmbunătăţi aspectul tău şi reda încrederea în sine, dar nu înseamnă că vei deveni fotomodel sau va determina pe ceilalţi oameni să te trateze diferit. Inainte de a decide de a face intervenţia, gândeşte-te bine la ceea ce aştepţi de la această operaţie şi discută aceasta cu chirurgul tău.

Cele mai bune candidate pentru mamoplastie sunt femeile sănătoase fizic şi psihic care au aşteptări rezonabile referitoare la ceea ce chirurgia poate oferi. Cele mai bune rezultate sunt de obicei obţinute în cazul femeilor cu sâni mici şi căzuţi. Sânii de orice dimensiune pot fi ridicaţi, dar rezultatele pot să nu dureze mult în cazul sânilor grei.

Multe femei îşi doresc mamoplastia deoarece sarcina şi alăptatul le-a lăsat pielea întinsă şi mai puţin volum în sâni. Astfel, dacă intenţionezi să mai ai copii, este o idee bună să amâni operaţia. Deşi nu 
se poate spune că există riscuri care să afecteze viitoarea sarcină (de exemplu , mamoplastia nu afectează de obicei alăptarea), este probabil ca sarcina să întindă sânii din nou şi să anuleze rezultatele procedurii.

Toate intervenţiile chirurgicale comportă un anumit grad de risc

Toate operaţiile comportă un anumit grad de risc dar, când sunt efectuate de un chirurg plastician calificat, aceste riscuri sunt minimizate.Cu toate acestea, ca în orice operaţie există întotdeauna o posibilitate de a apărea complicaţii, inclusiv infecţii sau reacţii la anestezie. Sângerările sau infecţiile ca urmare a unei mamoplastii sunt neobişnuite, dar pot cauza cicatrici extinse. Poţi reduce riscurile la care te expui urmând îndeaproape indicaţiile chirurgului tău atât inainte cât şi după intervenţie. 

Mamoplastia lasă cicatrici evidente şi permanente care însă pot fi acoperite cu sutienul sau costumul de baie. (Vindecarea defectuoasă şi cicatricile lăţite apar de obicei în cazul fumătoarelor.) In urma procedurii poţi rămâne de asemenea cu areole poziţionate nesimetric sau cu o permanentă pierdere a sensibilităţii în sâni sau în sfârcuri.

Planificarea intervenţiei chirurgicale

In cadrul primei tale consultaţii, este important să discuţi cu chirurgul tău în mod franc despre ceea ce aştepţi de la aceasă operaţie şi să asculţi apoi părerea sa apoi. Fiecare pacient şi fiecare medic - de asemenea- au diferite păreri în legătura cu ceea ce înseamnă mărimea sau forma potrivită a sânilor. 

Reducţia mamară este este o operaţie de elecţie. Tratamentele alternativele consistă în a nu proceda la reducţia mamară ci în a urma o terapie pentru tratarea durerii sau purtarea unor sutiene specializate. În cazul unor paciente se poate folosi lipoabsorbţia pentru a reduce dimensiunea sânilor. Dieta şi exerciţiile fizice sunt un beneficiu în sensul reducerii excesului de greutate şi grăsime. Îndepărtarea în mod direct a pielii în exces şi a ţesutului gras poate fi necesară în completarea operaţiei de lipoabsorbţie. 

Riscurile şi eventualele complicaţii sunt asociate cu toate formele de intervenţii chirurgicale.

Riscurile implicate de intervenţia de mamoplastie

Fiecare procedură chirurgicală implică un anumit grad de risc. Este important să le înţelegi pe cele legate de intervenţia de mamoplastie. Decizia fiecărui individ în a se supune unei intervenţii chirurgicale se bazează pe compararea riscurilor cu beneficiile potenţiale. Totuşi deşi majoritatea pacienţilor nu vor suferi niciodată următoarele complicaţii, trebuie să discuţi despre ele cu chirurgul plastician pentru a fi sigur că ai înţeles posibilele consecinţe ale mamoplastiei. 

Sîngerarea - Este posibilă deşi este mai degrabă neobişnuit să se producă episoade de sîngerare după operaţie. Dacă sîngerarea apare postoperator este posibil să fie necesar un tratament pentru drenarea sîngelui acumulat (hematoame) sau trasfuzii de sânge. Nu lua medicamente antiinflamatoare sau aspirină cu zece zile înainte de operaţie deoarece acestea pot mări riscul de sîngerare.

Infecţia - După acest tip de operaţie infecţiile sunt neobişnuite. Dacă apare orice fel de infecţie, tratamentul include administrarea de antibiotice sau posibil- o altă intervenţie chirurgicală.

Modificarea poziţiei mamalonului şi a sensibilităţii pielii - Este posibil ca după intervenţie să sesizezi o schimbare a sensibilităţii pielii sânului sau a mamalonului. Pierderea completă a sensibilităţii mamelonului poate apărea după intervenţie în una sau în ambele mameloane. 

Cicatricile - În urma tuturor intervenţiilor chirurgicale rezultă cicatrici. Felul în care evoluează acestea este de obicei imprevizibil. Cicatrici anormale pot să apară atât pe piele cât şi în ţesuturile interioare. În unele cazuri sunt necesare alte intervenţii chirurgicale pentru corectarea aspectului lor. 

Rezultate nesatisfacătoare - Există posibilitatea ca rezultatul intervenţiei să fie nesatisfăcător. Se poate să fii dezamăgită de forma şi mărimea sânilor tăi. 

Durerea - O reducţie de sân nu intervine asupra muşchilor sau scheletului din zona gâtului, spatelui sau umerilor, de aceea nu produce durere din punctele acestora de vedere. Însă cicatricile în pielea sau ţesuturile mai adânci ale sânului produce durere. 

Întărirea ţesutului - Întărirea excesivă a sânului poate să apară după intervenţie datorită cicatricilor interne sau necrozării ţesutului gras. Dacă apare o zonă necrozată de grăsime sau cicatrici, aceasta implică necesitatea unei biopsii sau a unui tratament chirurgical adiţional. 

Recuperare întârziată - Desfacerea inciziilor sau vindecarea cu întârziere a acestora este posibilă. Anumite regiuni din zona sânului sau din regiunea mamelonului se pot vindeca mai greu. Este chiar posibil ca anumite zone de piele să se necrozeze. Aceasta implică schimbarea frecventă a pansamentelor sau chiar viitoare intervenţii chirurgicale pentru a îndepărta ţesutul nesănătos. 

Complicaţiile de acest gen apar mai cu seamă în cazul fumătorilor.

Asimetrii - Asimetria sânilor este un fenomen natural la majoritatea femeilor. Diferenţe între forma sânilor sau a mameloanelor, mărimea lor sau asimetrii pot să apară după intervenţia de reducţie. 

Bolile sânului - Bolile sânului sau cancerul de sân apar independent de intervenţia de reducţie în general acestea nefiind predictibile. Se recomandă ca toate femeile să efectueze un autocontrol al sânilor şi o mamografie şi un control de specialitate. 

Alăptarea - Deşi unele femei nu au mai putut să alăpteze după o reducţie mamară, în general acesta nu este un lucru predictibil. Dacă intenţionezi să alăptezi după o intervenţie de reducţie mamară, este important să discuţi acest lucru cu medicul tău înainte de a recurge la această intervenţie.

Defecte ale pielii - Acestea sunt rare în urma mamoplastiei de reducere. Este posibil să fie necesare tratamente ulterioare sau chiar intervenţii chirurgicale. 

Reacţii alergice - Rareori au fost înregistrate cazuri de alergii la benzile de lucoplast, firele de sutură. Reacţii generale care sunt mai serioase pot rezulta în urma medicamentelor folosite în timpul intervenţiei sau al tratamentului medicamentos. Înlăturarea reacţiilor alergice implică un tratament adiţional. 

Anestezia - Atît anestezia locală cît şi anestezia generală implică riscuri. Sunt posibile complicaţii, accidente sau chiar moartea care poate surveni în urma anesteziei sau sedării.

Intervenţii chirurgicale auxiliare

Multe variabile pot influenţa rezultatul pe termen lung al intervenţiei de reducţie mamară. Poate fi necesară o intervenţie secundară pentru repoziţionarea sau subţierea acestora. În cazul apariţiei complicaţiilor poate fi posibilă o nouă intervenţie chirurgicală sau aplicarea unui tratament. Chiar dacă riscurile şi complicaţiile nu sunt frecvente, riscurile citate mai sus sunt în mod particular asociate cu intervenţia de mamoplastie. Alte complicaţii sau riscuri sunt mai curând neobişnuite. Ştiinţa medicinei şi chirurgia nu este o ştiinţă exactă. Totuşi deşi rezultatele bune sunt de aşteptat, nu se poate oferi o garanţie în privinţa rezultatelor obţinute. 

După intervenţie veţi purta un bandaj elastic sau un sutien special. Sânii vă pot durea sau să încercaţi o senzaţie de arsură sau greutate care cedează şi dispare în 2-3 zile. După câteva zile bandajul se va înlocui cu un sutien special elastic care vă ajută în susţinerea şi modelarea sânilor, pe care sunteţi sfătuite să îl purtaţi cel puţin 6 săptămâni. Desigur toaleta sub formă de duş zilnic e posibilă şi chiar indicată.

Revenirea la normal

Procesul de vindecare e gradual şi lent sânii ajungând la o formă definitivă după aproximativ 3-6 luni. Este important să ştiţi că orice variaţie semnificativă de greutate în această perioadă poate compromite rezultatul final. De asemenea nu trebuie să uitaţi că factorii care au determinat ptoza sânilor continuă să acţioneze şi rezultatul nu este definitiv ci doar pentru o perioadă de timp a cărui durată depinde şi de grija şi înţelegerea dumneavoastră.

 FOAIE DE INFORMARE ÎN CAZUL INTERVENŢIEI DE MAMOPLASTIE DE REDUCERE/RIDICARE