Otoplastie Cluj

OtoplastieChirurgia urechii sau otoplastia se refera la remodelarea chirurgicala a urechii, prin aceasta interventie se poate corecta atat pozitionarea, cat si dimensiunea urechilor.

Cei mai buni candidati pentru otoplastie

Poti considera interventia de otoplastie daca:

Cei mai buni candidati pentru otoplastie sunt copiii in jurul varstei de 4-5 ani, deoarece la aceasta varsta urechile sunt in proportie de 90% dezvoltate. De asemenea, aceasta interventie se poate realiza si pentru adultii care au o stare de sanatate buna.

Planificarea Operatiei

Prima consultatie cu chirurgul plastician va include urmatoarele:

Unde va fi efectuata interventia

Operatia va fi efectuata in clinica de chirugie plastica. Rareori medicii pot recomanda ca pacientul sa ramana internat pentru o zi.

Tipuri de anestezie

In functie de varsta pacientului chirurgul poate recomanda fie anestezia generala, fie anestezia locala.

Interventia

Tehnica folosita in cadrul operatiei de otoplastie variaza in functie de tipul de corectie necesara. Chirurgul poate realiza incizii in spatele urechilor sau in cutele interioare ale acestora. Dupa efectuarea inciziilor, in functie de corectia dorita, chirurgul poate indeparta excesul de cartilaj si piele. Intreaga procedura poate dura aproximativ 2 ore.

Posibile complicatii

Cand interventia chirurgicala este efectuata de un chirurg plastician calificat, complicatiile nu sunt frecvente, iar daca apar sunt minore. Cu toate acestea asa ca in orice operatie exista riscuri asociate chirurgiei si complicatii specifice asociate acestei proceduri.

Un mic procent dintre pacienti pot dezvolta un hematom (o pata de sange pe ureche). Aceasta se poate resorbi singura sau poate fi eliminata folosind un ac.

Rareori unii pacienti fac o infectie a cartilajului care poate cauza cicatrici. Astfel de infectii sunt de obicei tratate cu antibiotice; rareori este necesar ca aria infectata sa fie deschisa si drenata.

Recuperarea

Dupa procedura o sa se aplice un bandaj in jurul capului peste urechi. Va trebui sa pastrati pansamentul curat si uscat. In perioada de dupa interventie iti recomandam urmatoarele:

Rezultate

Dupa indepartarea bandajelor vei observa o schimbare imediata a aspectului urechilor si din fericire acest rezultat este permanent.

 FOAIE DE INFORMARE ÎN CAZUL INTERVENŢIEI DE OTOPLASTIE