Intinerire Faciala Laser CO2 Fractionat

CO2 fractional laserLaserul Co2 fractionat reprezinta ultima tehnologie si cea mai eficienta in tratamentul leziunilor de imbatrinire ale pielii. Are ca rezultat imbunatatirea texturii si tonusului pielii reducerea ridurilor fine si a tulburările de coloraţie (pete roşii sau maro).

Ce înseamnă intinerire facială - skin rejuvenation?

Pielea facială este susţinută de o reţea de fibre de colagen şi elastină, care cu vârsta îşi reduc tonusul, cantitatea şi calitatea şi astfel apar riduri şi depresiuni. De asemnea cu vârsta apar dilataţii vasculare irevesibile şi tulburări de pigmentare datorită unui proces atenuat de curăţire fiziologică a pielii. Aceste procese sunt accentuate de expunerea excesivă şi neprotejată la soare. Sub acţiunea caldurii luminii laser este eliminat partial stratul superficial de cellule moarte si degenerate si sunt stimulate procesele naturale de refacere a fibrelor de colagen şi elastină care vor determina îmbunătăţirea tonusului şi structurii pielii. De asemenea prin normalizarea culorii pielii şi dispariţia dilataţiilor vasculare pielea arată mai tânără şi mai curată. Stimulează hidratarea pielii care va arăta mai fermă şi mai fină. Laserul spre deosebire de IPL se indică si in leziunile avansate datorate vârstei sau expunerii excesive la soare când sunt necesare procedee adjuvante. Laserul poate fi folosit cu succes după tratamente chirurgicale de tip lifting facial, blefaroplastie, sau după botox sau peeling.

De ce laser CO2 fractionat?

Pentru ca este tehnologia care prin impartirea fascicului laser in microfascicule separate prin spatii libere, lasa zone nearse intre zonele expuse astfel incit vindecarea si recuperarea este mult mai rapida si se reduce la maxim riscul unor cicatrici determinate de o zona mare de arsura, devenind astfel cea mai sigura si eficace metoda de intinserire faciala.

Unde se foloseşte?

Regiunea feţei, mâinii, regiunea anterioară a toracelui, spate. Principala recomandare este îmbunătăţirea aspectului feţei mai ales a leziunilor datorate vârstei şi expunerii excesive la soare, cum sint ridurile periorale si perioculare, buza superioara, dar si obraji si frunte.

Tratament

Se va aplica pentru 30 min o cremă anestezică sau pentru 3 min gheaţă, dupa care sa va face o singura trecere cu piesa laser. În acest timp veţi avea ochii acoperiţi cu ochelari de protecţie şi se recomandă să îi ţineţi închişi, mai ales când se lucrează la faţă. Tratamentul durează 20-30 minute, se va face cu anestezie locală şi nu necesită pansamente după expunere. Pot fi necesare 2-3 tratamente 3-4 săptămâni interval după care tratamente de menţinere anuale. După tratament poate să persiste o uşoară roşeaţă a feţei pentru 2-4 zile dar care poate fi uşor mascată cu fard. Tratamentul este nedureros sau pot fi simţite uşoare înţepături sau arsuri dar care nu necesită antialgice eventual aplicare de gheaţă sau comprese reci pentru câteva minute.

Riscuri şi complicaţii

Acestea sunt foarte rare şi constau din modificări de culoare în sensul hipercolorării sau decolorării anumitor zone. Arareori sunt permanente şi pot fi uşor mascate cu fard sau fond de ten. Alteori pot apare mici vezicule flictene ca într-o arsură dar care se vindecă fără urmări sau doar o uşoară decolorare locală.