Marire Buze Cluj

Marirea buzelorMărirea buzelor este o procedura minim invaziva care ofera un plus de volum buzelor, devenind mult mai senzuale, corectand acolo unde e cazul asimetriile. Augmentarea buzelor poate netezi liniile fine ce pornesc din buze către pielea din jur și poate rotunji și accentua buzele.

Indicatiile maririi buzelor

Candidatii ideali pentru aceasta procedura sunt persoanele ce nu sunt mulţumite cu forma sau mărimea buzelor lor, sau persoanele ce doresc să combată semnele îmbătrânirii create in jurul buzelor.

Exista o varietate largă de metode de mărire a buzelor, începând de la cele temporare cu acid hialuronic, până la cele permanente cu implanturi de silicon, sau transplantul de grăsime proprie (lipofilling).

Procedura dureaza în medie între 20  și 60 de minute, în funcție de metoda folosită.

Dacă te gândeşti la o procedură de reîntinerire a pielii pe bază de acid hialuronic, grăsime sau implanturi de silicon, această pagină îţi va oferi o înţelegere de bază a acestora ­ când aceste substanţe pot ajuta, cum se desfăşoară această intervenţie, şi la ce rezultate te poţi aştepta. Este posibil să nu putem răspunde tuturor întrebărilor deoarece foarte multe depind de particularităţile fiecărui individ în parte. Dacă există lucruri pe care nu le­-ai înţeles, nu ezita şi întreabă medicul tău plastician.

 E foarte important de retinut ca marirea buzelor nu inseamna si modificarea formei lor, aceasta fiind un stabilitat genetic si influentata de multi factori mai ales de structura osoasa a fetei si forma dintilor. Uneori pot fi necesare si alte interventi pe os sau arcade dentare pentru a se putea obtine o forma cit mai frumoasa a buzelor.

Marirea buzelor cu acidul hialuronic

Cea mai frecventă metodă folosită pentru agumentarea temporară a buzelor este injectarea de acid hialuronic. Este suficientă crema anestezică aplicată pe buze timp de 30 de minute înainte de procedură. Persoanele mai sensibile pot beneficia de injectarea unui anestezic local dacă este nevoie. Anestezicul își păstrează efectul timp de aproximativ 2 ore.in general produsele moderne sint amestecate cu anestezic astfel incit procedura este putin dureroasa. va rugam sa precizati medicului daca aveti alergii la anestezice dentare.

Procedura în sine de injectare de acid hialuronic durează în jur de 15 minute, și constă în injectarea acidului hialuronic cu un ac foarte fin, în cantități mici în interiorul buzei superioare și/sau inferioare. Injectarea poate fi realizată în marginea buzei, producând o accentuare a conturului buzei.=, sau in profunzime in muschiul buzelor accentuind volumul si proiectia buzei.

Liniile ce pornesc dinspre buza superioară spre nas, „crestele lui Cupidon”, pot fi și ele definite prin injectarea de acid hialuronic. Pentru a ajunge la un rezultat armonios, o combinație a acestor etape este adesea folosită. Acidul hialuronic dă un volum natural buzelor și netezește ridurile.

In functie de cantitatea injectata si de localizare poate aparea edem ) umflarea buzelor postoperator) pt 24-72 de ore.de asemnea frecvent pot aparea mici hematoame sau echimoze - pete albastre - care de asemnea dispar in 48-72 ore. Dupa disparitia edemului se poate aprecia doar forma buzei si determina daca mai este nevoie sau nu de corectii de volum. in general la prima injectare nu se poate spera la o marire semnificativa a buzelor, recomandarea noastra fiind de a reinjecat in primele 6 luni inca o data si apoi anual. In functie de metabolismul fiecarei persoane si particularitatile anatomice volumul  buzelor se poate mentine intre 6 si 12 luni.

Marirea buzelor cu grasime proprie

Marirea buzelor cu grasime proprie presupune recoltarea de celule adipoase din alte zone ale corpului (abdomen, fese, coapse etc.) sub efectul unei anestezii locale. Grasimea prelevata este supusa unor tehnici speciale de prepare in functie de care este influentata durabilitatea efectelor dupa care se reinjecteaza cu ajutorul unei canule. Iinjectarea grasimii la nivelul buzelor se realizeaza prin incizii minime la colturile gurii. Rezultatul persista aproximativ 4-6 luni in functie de persoana, de cantitatea injectata si calitatea tehnicii chirurgicale ( a prepararii grasimii).

Procedura este nedureroasa si nu necesita internare si nici nu implica complicatii legate de intoleranta organismului la materialul injectat.

dezavantajele metodei sint determinate de durata nmai lunga a procedurii min 1 ora, de edemul marcat postoperator si de imposibilitatea de a realia detalii fine grasimea injectindu- se pe ace mai groase si mai traumatizante. de asemnea durata rezultatului este inferioara acidului hialuronic.

De obicei aceasta procedura se recomanda in cadrul unor procedee mai complexe de reintinerire faciala si reconstructie volumetrica cu grasime.

Marirea buzelor cu implanturi de silicon

Implantele de silicon reprezinta o procedura de marire permannenta a buzelor. ele se pezinta sub forma unor mici tubulete de silicon foarte moale care se uintruduc in buza prin minime incizii la coltul gurii, procedura durind maxim o ora si efectuindu-se in general cu anestezie locala.

avantajul este dat de o marire permanenta dar moderata a buzelor.

Dezavantajele metodei sint date de faptul ca in timp are loc o eroziune a musculaturii buzei cu posibilitatea deplasarii implantelor, si a evidentierii lor subcutanat, de asemnea se pot simti la atingere.un alt mare dezavantaj este imposibilitatea creeri uneio forme anume a buzei , implantul avind o forma predefinita.

Uleiul de silicon este considerat una din cele mai bune substante din lume. Materialul se prezinta sub forma de lichiid uleios steril, transparent si hipoalergen. Cu ajutorul uleiului de silicon se pot modela si ingrosa buzele creand un aspect plin, cu o textura moale si foarte naturala.

Tehnica de injectare se refera la uleiul de silicon ca substanta de stimulare al colagenului si nu ca substanta de umplere. Aceasta tehnica este foarte sigura si eficienta. Atunci cand siliconul este injectat, el trezeste si stimuleaza celulele fibroblastice in organism sa produca un invelis natural de colagen. Acest invelis natural este cel care conserva si ancoreaza siliconul sa nu se deplaseze sub piele, de asemenea da volum si creeaza bezelor un aspect natural si fin.

Procesul de injectare a uleiului de silicon dureaza doar cateva minute, dar sunt necesare intre 4-7 sedinte in intervale de 6 saptamani pentru a ajunge la rezultate finale optime.

Liftingul buzei superioare

Este o metoda chirurgicala simpla dar foarte eficienta, de modelarea a buzei superioare atunci cind se doreste o marirea a buzei rosii, o scurtare a distantei baza nasului buza, sau o crestere usoara a proeminentei zonei centrale a buzei. De asemnea se foloseste pentru corectarea asimetriilor de buza superioara.

Procedura se face in anestezie locala si implica o incizie camuflata la baza nasului si in narine, prin care se pot exciza 1-2 mm din buza superioara. Cicatricea se vindeca foarte bine in 1-2 saptamini iar dupa 3 luni este inobservabila.

Aceasta procedura se poate asocia cu oricare din procedurile clasice de marire a volumului buzei superioare,