Tratamentul Dilatarilor Vasculare cu Laser Vascular Nd:Yag!

Această sursă luminoasă (lumină intensă, continua) se utilizează pentru tratamentul leziunilor vasculare, pigmentare precum şi pentru epilare definitivă. Laserul nu cauzează leziuni canceroase. Tratamentul se pretează excelent pentru leziuni vasculare ale feţei, dar si corpului si mai ales dilatatilor vasculare de la nivelul membrelor sub 2 mm – deci nu a varicelor. Laserul produce coagulare la nivelul vaselor sanguine care colabează. Sunt necesare 1-2 tratamente în funcţie de calibrul vaselor şi profunzimea lor la nivelul tegumentului

Înainte de tratament


nd_yag

Este recomandat să nu existe expunere la radiatii U.V. cu 4 săptămâni înaintea tratamentului. Tratamentul nu depinde foart tare de culoarea pielii avind rezultate bune si pe pielea inchisa la culoare spre deosebire de IPL.

Tratamentul

Se aplică un gel anestezic sau gheata la nivelul zonei de tratat apoi traductorul laser. Pacientul simte senzaţia de înţepătură care dispare rapid. Pacienţii mai sensibili, care consideră tratamentul ca fiind dureros, pot fi anesteziaţi cu crema Emla care se aplică cu cca. 30 min. înainte de tratament. Pacientului i se protejează ochii cu ochelari speciali.

După tratament

Imediat după tratament poate apare o roşeaţă şi un edem discret care pot dura de la câteva ore la 2-3 zile. Vasele mici dispar imediat, cele mai mari (sub 2mm) devin mai albăstrui sau maronii când se iniţiază procesul de coagulare. Aceasta culoare poate sa persiste pina la 1-2 luni. In ziua următoare tratamentului se pot aplica pungi cu gheaţă la nevoie. Prima noapte după tratament este indicat să se doarmă cu capul pe perna pentru a evita edemul. Edemul apare mai frecvent când se tratează zone din jurul ochilor. Riscul de pigmentare al tegumentului după acest tratament este minim, dar pentru siguranţa, se indică utilizarea de creme cu factori de protecţie solară timp de 3 luni în cazul expunerii prelungite la radiaţii U.V.

Procedura se repeta la 1-2 luni pentru vasele care nu au disparut de la primul tratament.